Ugrás a tartalomra

Hamarosan rajtol a Borsod MTB Series

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 29. szombat 17:04
Hosszú várakozás után, június 6-án, az Ózdtól mindössze nyolc kilométerre fekvő Hangony településen indul útjára a 2021-es Borsod MTB Series sorozat, melyre június 1-ig lehet nevezni. 

Az első futam rendezője ezúttal is az Ózdi Kerékpáros Egyesület, akik már tizedik alkalommal várják az XCO szakág versenyzőit. A hangonyi verseny főszervezőjétől, Frölich Tamástól megtudtuk: a nyitányon új pályával várják a versenyzőket. Előnevezni június 1-én, keddig lehetséges, helyszíni nevezés ezúttal nincs.

A sorozat második futamára sem kell sokat várni, mert június 20-án, Miskolcon, a komlóstetői pályán rendezik meg a Komlós XCO-t. A rendező miskolci HOTE SE az őszi XCO Magyar Kupa főpróbájának is tekinti a júniusi versenyt.

A nyár derekán, július 11-én, szintén a HOTE SE rendezésében, Görömbölyre látogathat majd a mezőny. Az előzetes tervek szerint Görömbölyön is új pálya várja a versenyzőket.

A sorozat zárása augusztus 15-én, Kazincbarcikán lesz, ahol a helyi Team3K – Kerékpár Klub tagjai fogadják majd a bringásokat. A nap végén nem csak a futam eredményeinek, hanem az összetett eredmények kihirdetése is megtörténik majd. 

A tavalyi évtől nem csak egy-egy futamon értékelik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyén kívülről érkezőket, hanem az összetett versenyben is. Ez az idén sem változik, így mindenkit sok szeretettel várnak a házigazdák.  

A Borsod MTB Series a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) akkreditált versenysorozata, melyen az MKSZ által delegált bírók tevékenykednek.  

Bővebb információ és nevezési lehetőség a www.bmtbseries.hu oldalon található. 

(Nyitóképünk a versenysorozat 2019-es szezonjában, Komlóstetőn készült. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!