Ugrás a tartalomra

Hamvaiból éled újjá a Lillafüredi Mesebirodalom

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. november 18. szombat 11:21
A mesejátékok helyszínére idén is zakatol majd a Mikulásvonat, de a szervezők most azokra is gondoltak, akik egyénileg közelítenék meg a programokat.

Fotók: MiNap-archív/Juhász Ákos

Három év kényszerszünet után idén november 30 és december 10 között újra zakatol a Mikulásvonat a kisvasút Dorottya utcai végállomása és a Lillafüredi Mesebirodalom. Ahogyan az ismert, 2020-ban és 2021-ben a pandémia tavaly pedig az energiaválság okozta gazdasági nehézségek miatt maradt el a népszerű adventi, karácsonyi program

Kása Tamás főszervező lapunknak elmondta, nagy öröm volt számukra, hogy a kényszerszünet ellenére is kiemelt az érdeklődés a Mikulásvonat és a Mesebirodalom programjai iránt, melyek egyébként kissé megújult formában térnek idén vissza.

– Nagyon készülünk, hogy újra fogadhassuk a látogatókat, idén három új mesével készülünk: toy Story, a Trollok és Kevin McAllister rendhagyó karácsonyának történetét fogjuk megeleveníteni, a mi sajátos értelmezésünkben. Ebben az évben újdonság, hogy a mesejátékokat már fedett helyszínen fogjuk megrendezni – mondta el.

Ugyancsak újítás az is, hogy idén, hogy a programra idén nem csupán a Mikulásvonattal, hanem egyénileg is lehet érkezni. Kása Tamás szerint ezt azért lépték meg, mivel már korábban is mutatkozott igény arra, hogy egyes résztvevők ne csupán a mesejáték idejét töltötték volna el Lillafüreden, hanem összekötnék a programon való részvételt egy kirándulással, sétával. „Nekik kedveztünk ezzel a módosítással” – tette hozzá a főszervező.

Mint mondta, bár az érdeklődés fokozott, jegyek még kaphatók a különleges programra, a részleteket pedig a www.mikulasvonat.hu oldalon bárki megtalálja.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!