Ugrás a tartalomra

Harmadik alkalommal végeznek szúnyoglárva irtást

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 31. hétfő 10:09
A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai áprilisban kezdték meg a Miskolc város közigazgatási területén lévő szúnyog tenyészőhelyek lárva fertőzöttségének felmérését és megfigyelését.
fotó: Juhász Ákos

Az első biológiai védekezés, szúnyoglárva irtás megkezdése május elején vált szükségessé Miskolc város közigazgatási területén. A napokban újra csípőszúnyog-lárva felmérést hajtottak végre. A nagy vízmélységű potenciális tenyészőhelyek kivételével már emelkedő egyedszámot mutattak.

A Sajó május 21-én tetőzött, majd az áradás során kilépett a medréből. A város közigazgatási határán kívüli területeken a visszahúzódó víztömeg után kialakuló pangó vizekben lárvakelés várható, mely csípőszúnyog inváziós hatással lehet a városi területekre. Ezért a napokban újra csípőszúnyog kelést megelőző szúnyoglárva irtást fognak végezni a Miskolci Városgazda és a szakvállalat munkatársai. Többek között a Nádas réti csatornánál, a Lyukó-patak völgynél, az Egyetemvárosi kis tónál és a Pereces völgyi vízfolyásnál.

A harmadik biológiai védekezést a hónap végéig végrehajtják a Városgazda és a szakvállalat munkatársai. A szúnyoglárva írtása után is folyamatos megfigyelés alatt állnak a tenyészőhelyek, mely megfigyelések biológus szakember által történnek.

További hírek

Olvasnivaló