Ugrás a tartalomra

Harmadszor nyújtották a karjukat

Miskolc Tv - minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 21. csütörtök 13:27
Nyári véradást tartottak a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzatnál: már harmadik alkalommal szervezett itt véradást a Vöröskereszt. A Megyeháza dolgozói mellett bárki adhatott vért – ezzel a lehetőséggel szerencsére sokan éltek most is.

A véradás fontossága nyáron még nagyobb hangsúlyt kap, mint máskor. Ugyanis ilyenkor a tapasztalatok szerint jóval kevesebben nyújtják a karjukat, mint az év többi hónapjában. A biztonságos vérkészlet fenntartásához napi 1600-1800 véradóra van szükség országszerte. 

Vért nemcsak a megyei önkormányzat dolgozói adhattak: sokan érkeztek, hogy segítsenek, többen közülük rendszeres véradók.

- Katonakorom óta adok vért, az pedig nem most volt, hanem nagyjából 25 éve – mondta a Miskolc Tv kameráinak Üveges Attila, egy visszatérő donor. - Mindenki életében lehet olyan, hogy rászorul erre a fajta felajánlásra. Mi ennyit tudunk segíteni a beteg embereken.

A külső helyszíneken megszervezett véradások mellett egyébként a hét bármelyik napján lehet vért adni az Országos Vérellátó Szolgálat miskolci intézetében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!