Ugrás a tartalomra

Három évig nem mehet meccsre a rendőrre támadó szurkoló

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 13. csütörtök 09:59
A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki vasárnap a Diósgyőri Stadion előtt intézkedés közben támadt az egyik rendőrre.

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki vasárnap a Diósgyőri Stadion előtt intézkedés közben támadt az egyik rendőrre.

Az ítélet szerint a vádlott május 9-én délután a Diósgyőri Stadion mellett elhelyezett kivetítőn meccset nézett további, mintegy száz szurkolóval együtt. A mérkőzés után a szurkolók a stadion felé indultak, ezért a biztosítási feladatokat ellátó rendőrök a bejárat előtt felsorakoztak. 

Amikor a szurkolók a rendőrök közelébe értek, többen poharakat dobtak a járőrök felé és hangosan szidták őket. A további rendbontás elkerülése végett a rendőrök - elöljárói utasítás szerint - intézkedni kezdtek a hangadókkal szemben. A sértett éppen próbálta megbilincselni az egyik szurkolót, amikor a férfi előbb fejbe rúgta a járőrt, majd rádőlt a hátára, hogy megakadályozza az intézkedést. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év szabadságvesztés büntetésre és 3 év sportrendezvények látogatásától való eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, tettét megbánta és a sértettől bocsánatot kért. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte el a bűncselekményt. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és a védő három munkanapon belül fellebbezhet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke