Ugrás a tartalomra

Három napon keresztül tisztítják a környezetet

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 03. szerda 15:23
Újabb közös szemétszedésre hívta Serbán Zsolt Bükk Tisztasági Nagykövet azokat a miskolciakat, akiknek az eldobott hulladék szúrja a szemét.

A háromnapos esemény apropóját egy látogatás adta.
- Tartom a kapcsolatot Párdy Bencével, aki aktivistaként a Tisza-tó mellett, a Tisza környékén és  a Bodrog mentén két éve szedi a szemetet – fogalmazott Serbán Zsolt. – Szoktunk segíteni is egymásnak, hol én megyek hozzá, hol ő jön ide. Legutóbb azt mondta, hogy eljönne három napra szemetet szedni, megtisztítani néhány részt a Bükkben, így ehhez igazítottam a mostani rendezvény időpontjait is.
A Bükk Tisztasági Nagykövet elmondta, alapvetően nem szokott hasonló eseményt szervezni hétköznap, Párdy Bence azonban igen motivált volt.

- Úgy volt vele, hogy most ér rá, így akkor is eljön dolgozni, ha egyedül van. Szerencsére akadt segítsége: a szerdai napra ketten jeleztek vissza, hogy jönnének. A Tatár-dombon kezdünk, a kohász Kéktúra egy 200 méteres szakaszát tisztítják meg. Csütörtökön Perecesen a volt Debreceni Márton melletti erdőrészen, pénteken pedig a Kodály Zoltán utcából nyíló Tehéntánc dűlő melletti erdőrészen szedjük majd a szemetet – mondta Serbán Zsolt, aki szerint hétvégente több önkéntest tudnak toborozni: van, hogy 20-an is csatlakoznak hozzájuk egy-egy erdőtakarítás során.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!