Ugrás a tartalomra

Határidőre elkészül a Selyemréti Strandfürdő

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 25. hétfő 14:42
A kivitelezés az ütemterv szerint halad: április 26-án megtörténik az üzemi átadás, így a tervek szerint május 1-jétől már egy korszerűbb, versenymedencés fürdőbe térhetnek vissza a látogatók és a sportolók.

Tavaly november 1-jén kezdődött el a Selyemréti Strandfürdő fejlesztése. Mint ismert, egy új 50 méteres medence épül a régi helyére, és a főépület is megújul. Az 1,7 milliárd forintos uszodafejlesztés a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepel, amelyhez a TAO-támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. biztosította. A beruházáshoz szükséges önerőt pedig a város állja.

A beruházás legfontosabb elemeként elbontották a régi, elavult 50 méteres úszómedencét. Helyére egy teljesen új, szintén 50 méteres, edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek. Új uszodatechnikával és uszodagépészettel szerelték fel, a víz fűtése is környezetbarát lesz. Hőszivattyúkat építenek be, ezentúl ezzel melegítik a medencék vizét, és ez segít az állandó vízhőmérsékletének megtartásában, emelésében is.

Megújulnak, és egyben nagyobbak lesznek a kiszolgáló létesítmények, az öltözők, zuhanyzók. Az uszodatér fölül eltűnik a korábbi téli sátor, helyette új merevvázas sátorszerkezet épül. Ennek falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható lesz. A főépület tető- és födémszerkezetét már felújították, a második emeleten új öltözőt és szociális részleget is kialakítanak.

Scheitzner Beáta, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre megerősítette, a kivitelezés az ütemterv szerint halad. – Február végén felállították a merevvázas sátorszerkezetet, ennek már az oldalfalai is elkészültek, ez váltja a régi elavult téli sátort az 50 méteres medence fölött. Ennek építésével már majdnem elkészültek – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette: a medence burkolásával, csempézésével is lassan végeznek.

Megtudtuk azt is, hogy a 2. emeleten – ahol az ifjúsági- és gyermeköltözők lesznek –, a helyiségeket már leburkolták, kicsempézték. Kialakították az öltözők és tusolók szaniter helyiségeit, megkezdték az épület többi részének felújítását is. – A női és a férfi mosdókat, valamint az öltözőket is újra csempézik, járólapozzák, kifestik és az elektromos hálózat felújítását is megkezdték. Scheitzner Beáta hozzátette: a nagyobb feladatok közé tartozik még a gépház befejezése, de ez is folyamatban van már: - Az új 50 méteres medencéhez ugyanis egy új technológiával ellátott gépház épül. Ebben lesz a hőszivattyús rendszer. Most ennek a szerelését, építését végzik.  

További hírek

Olvasnivaló