Ugrás a tartalomra

A határon segédkeznek a vöröskeresztes önkéntesei 

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 22. kedd 10:23
A szervezet önkénteseinek többsége a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagja , és többségük valamelyik miskolci középiskola tanulója vagy az Egyetem hallgatója.
Forrás: Magyar Vöröskereszt

Vöröskeresztes önkéntesek mérnek testhőmérsékletet és üzemeltetnek elsősegélynyújtó pontot az északkeleti határon, a Tornyosnémeti határátkelőnél, csakúgy, mint a COVID-19 járvány előző, tavaszi hullámakor – közölte a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

Amint írják, hétvégenként – szombat hajnaltól hétfő hajnalig – a mentőktől veszik át a szolgálatot, és a rendőrség állományának tagjaival kiegészülve 12 óránként váltva biztosítják a folyamatos jelenlétet. Az önkéntesek többsége a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagja, és többségük valamelyik miskolci középiskola tanulója vagy a Miskolci Egyetem hallgatója. 


Felhívják a figyelmet, hogy a Magyar Vöröskereszt miskolci önkéntes központja várja azokat, akik szívesen bekapcsolódnának ebbe a feladatba, vagy más vöröskeresztes tevékenységbe. A jelentkezéseket az orsolya.harczos@voroskereszt.hu e-mail címre várják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!