Ugrás a tartalomra

A helyi közösség szervezte, de nem csak a helyieket várták tartalmas programokkal a III. Észak-Kiliáni Juniálison

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 25. szombat 16:39
A szombati városrészi dzsemborit a helyiek szervezték a helyieknek és bárkinek, aki kicsit szerette volna megismerni a lakóközösséget. 
Fotók: Juhász Ákos

Kacat bazár, kézműves foglalkozások, sportversenyek és koncertek – a többi között ilyen programokkal várta az érdeklődőket a III. Észak-Kilián Juniális közösségi piknik szombaton. 


Az eseménnyel kapcsolatban korábban Jakab Zsolt, a közösség egyik oszlopos tagja felidézte, hogy néhány éve szervezték meg az első Juniálist, négy éve. Hozzátette, a mostani azért pusztán a harmadik rendezvény, mert tavaly a koronavírus-világjárvány miatt kihagytak egy évet.


A siker nyomán gyorsan hagyománnyá is vált a kezdeményezés, aminek tulajdonképpeni célja összehozni a lakóközösséget.


Azonban emellett más folyamatokat is elindított az említett első Juniális. A közösség megérezve saját erejét erőre kapott, egyre aktívabb és formálisabb lett: kinőtt belőlük a Kilián-Észak Közössége, azaz a KÉK, akik a fentebb említett akciókat is megszervezik.


A mostani programot is közösen szervezték, és munkájuknak köszönhetően egy klasszikus dzsemborira várták a kicsiket és nagyokat egyaránt, egyebek mellett a Sztrapacska Blues Band és a HaveRock fellépésével. A programokhoz több szervezet és szerveződés is csatlakozott. Mások mellett a Részvételi Pontok Hálózatának több tagja, akik más városrészeket képviseltek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!