Ugrás a tartalomra

A Hernádnémeti Református Iskola 160 diákja vett részt VR-űrutazáson

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 03. kedd 14:02
A lehetőséget megteremtő SpeceBuzz Hungary program célja általános iskolások érzékenyítése a klíma- és környezetvédelem iránt.
AZ alábbi fotók a SpaceBuzz Hungary road show budapesti állomásán készültek.

Hol van pontosan Földünk helye a világűrben? Miért fontos a klímavédelem? Hogyan óvhatjuk meg közösen bolygónkat a következő nemzedékek számára? Néhány olyan kérdés, melyet szeretne közelebb hozni a gyerekekhez a SpaceBuzz program, ami azt tűzte ki célul, hogy egy interaktív iskolai projekt keretében keltse fel a 10-12 éves fiatalok érdeklődését a világűr, a Föld bolygó, a klímavédelem és a természettudományok iránt. A határ a csillagos ég: a diákok egy virtuális valóság szimuláción keresztül át is megélhették az űrutazás élményét. A SpaceBuzz Hollandiából érkező VR-rakétája május 2-án a Hernádnémeti Református Iskolában állomásozott, így a programban részt vevő 160 helyi diák megtapasztalhatta, milyen asztronautaként letekinteni az otthonunkat jelentő, törékeny kék bolygóra.

Az első pilot projektben 21 magyar iskola 1500 tanulója vett részt 70 felkészített pedagógus vezetésével, akik egy 12 „küldetésből” álló leckesorozaton keresztül készülhettek fel egy virtuális űrmisszióra. A program során a diákok szórakoztató feladatok és eszközök segítségével szerezhettek ismereteket a Földről és klímájáról, a világűrről és a Naprendszerről, a minket körülvevő élő- és élettelen környezetről, és legfőképp arról, mit tehetnek annak érdekében, hogy megőrizzék bolygónk értékeit a következő nemzedékek számára. A tanulók „zöld” stratégiát dolgoztak ki saját iskolájuk számára, és a kapcsolódó tennivalók elsajátítása érdekében környezettudatossági napokat is szerveztek nekik.

További hírek

Olvasnivaló