Ugrás a tartalomra

A héten javítják az avasi esővíz-elvezetés hibáit

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 17:46
A kivitelezésért felelős cég vállalta, hogy a beruházás ellenőrzése során előkerült hibákat javítják a következő napokban.
A kivitelezés még év elején kezdődött. Forrás: MiNap-archív

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, év eleje óta zajlik az avasi csapadékvíz-elvezetés fejlesztésének beruházása, heteken belül a végéhez ér a munka. 

- Az eddig elvégzett építési-javítási feladatok ellenőrzése során problémák kerültek elő. A feltárt hiányosságokról összegzés készült, ami alapján a kivitelezésért felelős cég – az önkormányzat felszólítására - vállalta, hogy a következő napokban (november 27-ig) a szükségessé vált korrekciókat haladéktalanul elvégzi, a hibákat javítja - írja a polgármesteri hivatal.

A legutóbbi észrevétel helyszíni bejárás nyomán fogalmazódott meg  a Nagyavas Alsósort érintően: „Az alkalmazott zúzottkő terítés sem vastagságában, sem minőségében nem felel meg az útügyi előírásoknak. Az alkalmazott zúzottkő anyagnak magas az agyagtartalma, ezért út építésére nem alkalmas."  Ezzel együtt elrendelték az érintett szakaszon a talajcserét/burkolatcserét arra alkalmas méretű és minőségű zúzottkő anyagból kivitelezve legalább 15-20 centiméter vastagságban.

A feltárt problémákról fotódokumentáció is készült.

Fotódokumentáció igazolja, hogy az említett magas agyagtartalom folytán az érintett útszakaszok az esőzés következtében saras, nehezen járható állapotúra változtak. Ezzel kapcsolatosan konkrét lakossági bejelentés is történt, amelyet a projektet felügyelő Miskolc Holding Zrt. kivizsgált, és a panaszokat igazoltnak találta. Péntekig, a műszaki átadás megkezdéséig kell rendezni az út felületi állapotát.

Mint ismeretes, az Avas hegy szerkezeti stabilitásának megóvása érdekében évtizedek óta, időről időre beavatkozásokat, megerősítéseket kell végeznie Miskolcnak. A biztonság javítása érdekében készítette elő az önkormányzat az esővíz-elvezetés feltételeinek javítását célzó programot, aminek megvalósítása idén indult el. 

Ez részben építési jellegű munkákat tartalmaz – vízlevezető árkok, vápák, aknák, rácsok kerültek kiépítésre a Kisavastól a Nagyavas egy részéig terjedő beruházási területre, utcákra, sétányokra –, másrészt lakossági szemléletformálást. Utóbbi arra irányul, hogy az itt élők, a városrészben tevékenykedők maguk is ügyeljenek rá, hogy portájukon a csapadékvizet minél hatékonyabban összegyűjthessék, minél kevesebb víz juthasson a talajba és veszélyeztesse annak állékonyságát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!