Ugrás a tartalomra

Hétszáz adag melegételt osztottak ki Lyukóvölgyben

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 05. szerda 10:46
Miskolc Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata kedden folytatta ételosztási akciósorozatát. Ezúttal Lyukóvölgyben segítettek a rászorulóknak, hogy a megterhelő téli időszakban enyhítsenek kicsit a terheiken.

A város különböző pontjain – Lyukóvölgy, Tatárdomb, Tetemvár, Bábonyibérc, … –, ahonnan igény érkezik, hétfőtől péntekig ételosztást szervez a nemzetiségi önkormányzat. Az akció már tavaly elkezdődött napi nagyjából 700 adag melegétel kiosztásával – tudtuk meg Lakatos Ernőtől, a szervezet elnökétől.

Fotók: Horváth Csongor

Arra is emlékeztetett, hogy a „Karácsonyi Gyertyaláng” nevű akciójuk részeként december második felében többször főztek, aminek köszönhetően mintegy 1000 adag melegételt, 10 kiló bejglit és 15 kiló szaloncukrot osztottak ki. Ezeket az akciókat nagyrészt adományok segítségével valósították meg.

Amellett, hogy köszönetet mondott ezekért Lakatos Ernő, felhívta rá a figyelmet: a jótékonysági akcióikat február végiéig tervezi folytatni a roma nemzetiségi önkormányzat. „Kérem a miskolci lakosokat, hogy aki tud, az segítsen adományokkal, amelyeket a szervezet Baross Gábor út 13-15. szám alatti telephelyén adhatnak le, vagy akár el is megyünk érte” – zárta felhívással a beszélgetést.

Lyukóvölgyben kedden a városrész több pontján megállt az ételosztó autó, a helyiek pedig ételhordókkal érkeztek a krumplifőzelékért. Egyikük, Péter Mariann elmondta, hogy mivel szerény körülmények között él, ezért nagy segítség neki az adomány melegétel – ezzel nem volt egyedül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!