Ugrás a tartalomra

Hívatlan vendégek - baseball ütővel, viperával 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 28. hétfő 10:06
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 23 éves férfi ellen magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette miatt, akik kezükben baseball ütővel és teleszkópos bottal bementek haragosuk házába, és a fotelben ülő férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy a bal karja eltört. 

A vádirat szerint a vádlottak testvérek, és édesapjukat ért vélt sérelem megtorlási szándékával 2022. április hónap végén a késő éjszakai órákban megjelentek a sértett férfi miskolci házánál. Egyiküknél baseball ütő volt, míg a másik vádlott teleszkópos botot (viperát) vitt magával. A nyitott kapun bementek az udvarra, és a szintén nyitva lévő ajtón a házba is bejutottak, a házigazda a fotelben televíziót nézett.

Amikor meglátta a vádlottakat, számon kérte őket, hogy hogyan jöttek be és mit akarnak tőle, valamint felszólította őket, hogy távozzanak. Erre mindkét vádlott rátámadt, a kezükben lévő eszközökkel testszerte ütlegelték, és azt kiabálták neki, hogy „meghalsz!”

Az egyik vádlott a teleszkópos bottal olyan erejű ütést mért a sértettre, hogy az elveszítette az egyensúlyát, neki esett a falnak, majd lezuhant a földre. A vádlottak ezt látva felhagytak a további bántalmazással és kiszaladtak a házból.

A sértett a támadás következtében a zúzódásos és repesztett sérülései mellett 
8 napon túl gyógyuló alkartörést szenvedett el. 

Magánlaksértés bűntette miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az idősebb vádlott büntetett előéletű, míg fiatalabb testvére büntetlen – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!