Ugrás a tartalomra

A hosszú élet titka, hogy szeressük a szüleinket

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. július 07. csütörtök 19:23
Legalábbis Nagy János szerint, akit csütörtökön köszöntött 90. születésnapja alkalmából a Polgármesteri Hivatal. János bácsi egyébként 40 évig dolgozott villamosvezetőként és nagyon büszke a családjára, főleg dédunokáira.

Egészen pontosan 1932. július 9-én született a miskolci Nagy János, akit csütörtökön Varga Andrea alpolgármester és Szomorné Takács Tünde, a Lakosságszolgálati Főosztály csoportvezetője köszöntött közelgő születésnapja apropóján.

Fotók: Horváth Csongor

János bácsi itallal és süteménnyel várta vendégeit, akiknek lelkesen mesélt élete fontosabb részleteiről. Családjára tért ki szinte azonnal, miután a hivatal képviselőitől átvette a köszöntő ajándékokat.

Fényképen „mutatta be” 12 és 8 éves dédunokáit. „Aranyos két kisfiú, csak egy baj van: hogy messze laknak. Mert ha közelebb lennének, elmennék minden nap. Mert két olyan aranyos csepp fiút még nem látott a szabad Európa” – mondta Nagy János.

Ezt követően elhangzott, hogy 20 éve özvegy, egyébként két fia, két menye és négy unokája teszi még büszkévé. „Ők majd vasárnap jönnek köszönteni” – fűzte hozzá.

A 40 évig villamosvezetőként dolgozó, lakatos szakmával rendelkező János bácsi egészsége mára kicsit megkopott már, hiszen magas a cukra és a vérnyomása, néha pedig szédül, de összességében jól van.

Az elmaradhatatlan kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, felidézett egy történetet. A közelmúltban elhunyt Mikolai Vince plébános gyakran beszélgetett a nyáj idősebb tagjaival. Az egyik ilyen alkalommal az egyébként mélyen vallásos János bácsi elmondta neki, hogy nagyon tiszteli a szüleit, mert felnevelték és taníttatták.

„Erre azt mondta a plebános úr: János bácsi… Csak annyit tudok mondani, mivel ilyen nagy szülőtisztelő, a Jóisten hosszú életet biztosít Önnek!” – mesélte, majd hozzáfűzte: „Igaza volt!”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!