Ugrás a tartalomra

Huszonkettedszer is zsongva várta Lillafüred a sportolni vágyókat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 13. vasárnap 17:35
A huszonkettedik Zsongó Lillafüredet nagyon rövid idő alatt szervezték meg, mert a pandémia miatt kilátástalan volt a sorsa. Végül nagyon jól sikerült: aki odament, élményekkel gazdagodva térhetett haza.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A Zsongó Lillafüred célja, hogy minél többen ismerkedjenek meg minél több sportággal, és válasszanak közülük mindennapjaikra. Egész nap volt cselgáncs, természetjáró, atlétika, karate, sakk, kerékpáros, birkózó és ökölvívó program. A Magyar Vöröskereszt jóvoltából ingyenes egészségügyi méréseken és bűnmegelőzési tanácsadáson is részt lehetett venni.

A sport- és kulturális program szombati ünnepélyes megnyitóját Mészáros János, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke tartotta, majd három óvoda műsorát láthatták a jelenlévők. A Csiribiri Együttes után a Miskolci Spider Mentőcsapat, majd a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommandós bemutatója következett. Délután 2 órától pedig a FatherHead együttes koncertezett az Erzsébet sétányon.

Vasárnap délelőtt 10 órakor országúti kerékpárversennyel kezdődött a programsorozat, ami szépkorúak tornájával folytatódott. Szívesen mozdult ki otthonról az idősebb generáció is, mert még őket is alaposan megmozgatták a programsorozatban.

A karatebemutató és Roberto mentalista-bűvész előadása után elsősegély bemutató volt, majd várostörténeti kérdezz-feleleken próbálhatták ki magukat a résztvevők. Operett és nosztalgiaslágerek szóltak a jó ebédhez a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában, végül Elvis Presley showt nézhetett, hallgathatott meg a közönség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!