Ugrás a tartalomra

Idén is virágfák díszítik majd a belvárost

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. május 10. kedd 16:15
A színes növényekkel díszített szerkezeteket május második felében helyezik ki a sétálóutcára.
Fotó: Parai Roland

Idén is több mint húsz virágfát készítenek elő a város közterületeire az Északi Agrárszakképzési Centrum égisze alatt működő Debreczeni Márton Technikum diákjai és tanárai. A virágládákat már megtöltötték földdel, a növények – a többi között petúniák, bársonyvirágok, muskátlik, és jegecskék – beültetése a napokban kezdődik meg. 

Riedlinger Zsolt igazgató lapunknak elmondta, a debreczenisek korábban is részt vettek már a város virágosításában, így örömmel csatlakoztak újból a munkához az elmúlt évben és idén is.


- Ezeket a növényeket itt az iskola tankertészetében neveljük, illetve gondozzák a mi tanulóink, ezeket ültetjük ki a városlakók számára már jól ismert virágfákba. Általában egy nyári növényeket ültetünk be, és a munka legtöbbször áprilisban kezdődik és igyekszünk minél hamarabb elkészülni a munkákkal – mondta el az intézményvezető hozzátéve: a tervek szerint május második felében már kikerülnek Miskolc közterületeire a virágokkal díszített szerkezetek. 


Virágfák először 2005 májusában kerültek ki a Széchenyi utcára, akkor a belvárosban megrendezett 6. gyalogló Európa-kupa apropóján debütáltak. Ezt követően hosszú évekig voltak a sétálóutca díszei, a 2010-es évek első éveitől azonban fokozatosan tűntek el a belvárosból, és egészen tavalyig elsősorban a különböző városrészek (például Népkert, Avas, Görömböly) központjait díszítették.

További hírek

Olvasnivaló