Ugrás a tartalomra

Így mulatnak a Fradi-szurkolók – szétverték a szállításukra küldött MVK-s buszokat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. október 26. csütörtök 08:05
Az FTC kilenc autóbuszt bérelt a miskolci közlekedési cégtől azért, hogy a Tiszairól a DVTK stadionhoz szállítsa a különvonattal érkezett ezer szurkolót, akik ott hagyták kezük nyomait a járműveken.
Fotók: Juhász Ákos

Kitört ablak és ajtóüvegek, megrongált burkolatok - több autóbuszt is megrongáltak, ezzel milliós nagyságrendű kárt okoztak a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt-nek a Fradi szurkolói múlt vasárnap. Ahogyan arról a minap.hu is beszámolt, október 22-én fogadta a DVTK az FTC-t, a stadionban több mint tizenkétezer néző szurkolta végig a mérkőzést.

A Fradi végül győzött, a szurkolók pedig nem megszokott módon ünnepeltek: szétverték a buszokat, melyekkel az MVK szállította őket a DVTK stadion és a Tiszai pályaudvar között. Az erről készült fotók hamar megjelentek a közösségi oldalakon, ahol a helyiek vérmérsékletüktől függően kommentálták az értelmetlen vandalizmust.

Az MVK megkeresésünkre elmondta, Az FTC különjáratként kilenc autóbuszt bérelt az MVK-tól, ennyi járműre volt szükség, hogy a MÁV különjáratával érkező mintegy ezer szurkolót el tudják szállítani.

Juhász János

- A rendőrség is külön kérte társaságunkat, hogy a szurkolókat a menetrendszerinti közlekedéstől teljesen elkülönítve, különjáratokon szállítsuk el a stadionba, de természetesen ezzel mi is egyet értettünk, mert ennyi fradista felengedése a normál menetrend szerinti járatokra nagy kockázatot jelentett volna – mondta el Juhász János villamosközlekedési igazgató, aki hozzátette, gyakorlatilag mind a kilenc jármű teljesen megtelt.

Mint megtudtuk, már a stadion felé vezető út sem volt egyszerű, a kilencből hét autóbusz már az oda úton megsérült. „Három autóbuszon ablaküvegek törtek ki, a többi járművön pedig a belső térben keletkeztek sérülések, az üléseket, a belső burkolatokat rongálták meg ezek az emberek” – mondta Juhász János.

Mindez történt annak ellenére, hogy rendőri felvezetéssel szállították a szurkolókat, sőt az autóbuszokon is utaztak rendőrök, akik a menetet nem állították be, viszont a diósgyőri szurkolóktól és egyáltalában a miskolci lakosságtól teljesen elszeparálták a fradistákat, így engedték be őket a stadionba.

A kultúra utat tört. Fotó: Facebook, Új Miskolcon Láttam/Lövei István

A villamosközlekedési igazgató elmondta azt is, az MVK munkatársai gőzerővel dolgoznak azon, hogy vissza tudják engedni a járműveket a forgalomba. „Egy autóbusz kivételével (ez látható fotóinkon is – a szerző) már az összeset helyreállították, köszönhetően annak, hogy az október 23-ai ünnep ellenére munkatársaim bejöttek dolgozni. Az átmeneti időszakban, a javítás alatt átszerveztük reggeli csúcsidőszakot, így több helyen szóló buszok közlekednek a csuklósok helyett  - tette hozzá a szakember, aki elmondta azt is:

a kár milliós nagyságrendű, amit a szerződés szerint az FTC-nek kell megtérítenie. Mint mondta: a kárösszeget mindenféleképpen be fogják hajtani rajtuk.

Juhász János hozzátette, a hazai szurkolókat nyolc villamossal és két autóbusszal szállították el a meccs helyszínéről. A drukkerek pedig fegyelmezetten vették igénybe az MVK járatait, azokon semmilyen kár nem keletkezett.

A Fradi szurkolók rongálásával kapcsolatban megkerestük a Ferencváros B-Közepet (ők szervezték a szurkolói vonatot) és a Fradi sajtóosztályát is, de mindeddig nem érkezett válasz egyik helyről sem.

A Miskolc Televízió a témával kapcsolatos riportját itt nézheti meg: 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!