Ugrás a tartalomra

Így vigyázzunk a gyerekeinkre! Rajtuk keresztül pedig mindenkire!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 16. hétfő 16:32
Nagyon sok gyerek tölti mostantól mindennapjait otthon. A járvány megfékezése azonban azon is múlik, hogy a szülők és a gyerekek is betartják-e a szabályokat – hangsúlyozzák a szakértők. Ötfős csoportoknál nagyobb közösségben nem ajánlott most lenniük, még akkor sem, ha tanulással vagy hasznosan töltik az időt. Ez mindannyiunk felelőssége.

Nem ajánlott ezekben az időkben, hogy a gyerekek nagyobb csoportokban töltsék a napközbeni időszakot.

Csak kis csoportokban 

- Bármilyen korcsoportról beszélünk, ötfős kiscsoportokra minimalizálják a szülők a gyerekek találkozási lehetőségeit. Erről Alföldi Attila, Miskolc közbiztonsági referense nyilatkozott a minap.hu-nak. - A nagyobbaknál is figyeljen oda a szülő, hogy most nem a bandázásnak vagy a házibuliknak van itt az ideje, hiszen minden egyes intézkedés a fertőzések visszaszorításáról, megelőzéséről szól.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifA játszótér is figyelmet igényel  

- A közterületi parkokban, játszótereken is tartsuk be a szabályt, lehetőség szerint öt főnél nagyobb csoportokban ne játszanak a kicsik.  Ha mások is játszanak ott, akkor fontos, hogy legalább 1-2 méteres távolságban legyenek egymástól a csoportok. Fokozottan figyeljünk arra is, ha a gyerek használta a park adta lehetőségeket, akár csúszdázás, mászókázás után is fertőtlenítsük a kezeit – hangsúlyozza Alföldi Attila, Miskolc közbiztonsági referense. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!