Ugrás a tartalomra

Imádták a zip's-ben készült PalKonyha Pilst a Gourmet Fesztiválon

gusto.hu/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 12:21
A Gourmet Fesztivál legjobb söre lett a miskolci zip's brewhouse-ban készült PalKonyha Pils, a Gusto Magazin szerint. A Séf Sör sorozat – Pauli Zoltán által megálmodott – második alkotását „igazán izgalmas sör"-nek nevezi a magazin.

A vörös ale és a cseh pilseni karakter találkozik ebben az igazán jól sikerült szomjoltóban – írja a gusto.hu.

Amarillo és Mosaic komlóval készült. Gyümölcsös illata valahol az IPA és az APA között van félúton. Egzotikus gyümölcsök, fűszerek, fenyőgyanta, de minden éppen csak jelzésszerű, és épp ezért képes valami újat hozni ebben a műfajban.

Az idei Gourmet Fesztiválon, a Millenáris Parkban. Fotók: Szindbád, az Utazó

Ízben a citrusok dominálnak, de a karamell maláta olyan szépen kerekíti az aromákat, hogy azoknak is nagyon bejön, akik manapság IPA-, APA-rajongók, valamint azok sem csalódnak, akik elsősorban az alsó erjesztésű cseh pilsenit kedvelik.

A korty üdítő, de tartalmas, a gyümölcsösségtől a szegfűszeges fűszerességig ível, hogy végső lecsengésében a pilseni kesernyék ízspektrumát mutassa fel, megfejelve a felsőerjesztésű sörökre jellemző tobzódó aromavilággal.

Mint ismert, a miskolci zip’s brewhouse nagyot alkotott: sokat látott és bizonyított séfek ízlésvilágát és ötleteit üvegbe töltötte, ezzel új szintre emelve a sör és a gasztronómia rügyező kapcsolatát. Februárban elindította Séf Sör sorozatát, mely során 7 – már a gasztronómiából oly’ jól ismert – séfet küldtek be sörtechnológusaik mellé, hogy együtt főzzék le a konyhaművész ízlésének megfelelő nedűt.

További hírek

Olvasnivaló