Ugrás a tartalomra

Infovonalat indít a Szimbiózis Alapítvány

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 13:33
Telefonon lehet kérni segítséget.

"A miskolci Szimbiózis Alapítvány a térségben élő fogyatékos emberek védelmében elindítja INFOVONAL-át, melyet a járvány teljes ideje alatt működtetünk" - tájékoztatott sajtóközleményében a szervezet.
A közlemény így folytatódik: "Jóllehet a Szimbiózis Alapítvány is jelentős erőfeszítéseket tesz az öt bent lakásos intézménye és a további szociális ellátórendszere működtetésének fenntartására, mégis úgy ítéljük meg a felmerülő igények kapcsán, hogy nagy szükség van a szakszerű segítségre, tanácsadásra.
A fogyatékos személyek az oktatási és szociális intézmények (nappali ellátás) működtetésének felfüggesztésével otthonaikban rekedtek, mely jelentős terhet ró családtagjaik számára. Továbbá sok egyedülálló és idős szülő van térségünkben, akik fogyatékos gyermeket nevelnek, így ők még veszélyeztetettebbek a járvány ideje alatt.
Az eddigi tapasztaltok alapján a leggyakrabban felmerülő problémák a bevásárlás, gyógyszerbeszerzés, felügyelet biztosítása és egészségügyi szolgáltatások szervezése.
Érzékeljük továbbá, hogy a bezártság, a bizonytalanság és a megszokott rutinok elvesztése krízis helyzeteket okoz ezeknél  a családoknál, melyek megelőzésében és kezelésben is igyekszünk segítséget nyújtani.
Bármilyen ügyben a +36 30 647 3783 telefonszámon lehet kérni segítséget, a beérkezett megkereséseket igyekszünk a lehető legrugalmasabban és szakszerűen kezelni."

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!