Ugrás a tartalomra

Ingyen klímát kapott egy rászoruló család Szerencsen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 28. péntek 14:44
Egy szerencsi cég önzetlen segítsége révén Labancz Tamás és családja klímaberendezést kapott otthonába. A MikiKlíma vezetői, Braun Miklós és Varga Miklós, miután értesültek Tamásék nehéz helyzetéről, úgy döntöttek, hogy ingyenesen telepítenek egy klímát otthonukba. (Támogatott tartalom.)

A nehéz sorsú Tamás példamutató élete

Labancz Tamás gyermekotthonban nőtt fel, és családjával nem volt kapcsolata. Asztalosként helyezkedett el az állami gondozásból kikerülve. Élete további nehézségekkel teli volt: felesége elhagyta, és el kellett hagynia közös otthonukat is. Bár nehéz anyagi körülmények között él, sikerült elérnie, hogy gyermekei, akiket volt felesége nem megfelelően nevelt, hozzá kerüljenek. Tamás egyedül neveli őket nagy szeretettel, miközben ők a helyi katolikus iskola jó tanulói. Tamás asztalos szakmája mellé szakács végzettséget is szerzett, jelenleg pedig az érettségire készül. Karitatív tevékenysége is példamutató: a görögkatolikus egyházközségben segíti a rászorulókat, és lehetőségeihez mérten adományoz is. Emellett a környék idős lakóinak is segít bevásárlásban és kertgondozásban.

Az új otthon és a hiányzó klíma

Tamás az elmúlt hetekben saját otthonba költözött gyermekeivel. Helyzetükről értesült a szerencsi MikiKlíma, akikúgy döntöttek, hogy ingyenesen felszerelnek egy klímaberendezést otthonukban. Ez a gesztus nemcsak a forróságot enyhítette, hanem új reményt is adott a családnak.

A klíma, amely felmelegítette a szíveket

A klíma felszerelésének napján Tamásék otthona közösségi központtá változott. A Magyar Klímaszerelői Közösség is jelen volt, büszkén támogatva Mikiék társadalmi munkáját. Béres Bence, a közösség alapítója, ajándékcsomaggal lepte meg Tamás gyermekeit. Tamás meghatottan köszönte meg a segítséget: "Ez a klíma nemcsak a levegőt hűti le, hanem a szívünket is melegíti," mondta. "Hálásak vagyunk Mikiéknek és a közösség minden tagjának, akik mellénk álltak ebben a nehéz időszakban."

További hírek

Olvasnivaló