Ugrás a tartalomra

Ismét utasokat szállít a villamos, amibe tavaly belerohant egy rendőrautó

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. április 04. csütörtök 11:59
A szerelvényben csaknem tizennégy millió forintos kár keletkezett, melyet a biztosító finanszírozott. 
Fotó: Mocsári László

Néhány napja visszaállt a forgalomba és újra utasokat szállít az a szerelvény, a 612-es pályaszámú Skoda villamos, vagyis a szerelvény, amit tavaly áprilisban egy rendőrautó ütött ki a sínekről. Ahogyan arról a minap.hu is beszámolt, tavaly április 24-én egy villamos összeütközött egy rendőrautóval, a baleset következtében a járat elhagyta a sínpárt, és a járdaszakaszon állt meg. A balesetben senki nem sérült meg. 

Amint megtudtuk, történtek után a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálta a balesetet, mindkét járműben jelentős anyagi kár keletkezett – mondta el Mándy Gábor, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. villamosforgalmi és fenntartási üzemvezetője.

– A jármű elejének mindkét oldalán sérültek a sarokelemek, lámpaelemek, a homlokelem, a belső fém lökéscsillapító, az egyik ajtót pedig a siklás miatt a helyszínen egy közlekedési lámpa törte be. A kárfelvételi jegyzőkönyvek alapján és a sérülések figyelembe vételével elkészült egy árajánlat, amit utána a biztosító jóváhagyott és ezt követően kezdődhettek meg az anyag, alkatrész rendelések. Ez volt egy hosszabb folyamat, mert van olyan alkatrész, aminek 32-36 hét a szállítási ideje és ezért állt elég sokat a jármű – mondta el Mándy Gábor.

A javítás az MVK-nál megoldható volt, a kár helyreállítást a Ganz Skoda végezte, nem kellett a járművet a gyártó telephelyére elszállítani. A villamos javítása márciusban elkészült és csaknem tizennégy millió forintba került és a biztosító teljes mértékben állta azt.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!