Ugrás a tartalomra

„Isten, család, haza” - CÖF Klub Miskolc Nap

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 08. vasárnap 12:19
A Civil Összefogás Fórum miskolci klubja (CÖF Klub Miskolc) harmadik alkalommal rendezte meg a CÖF Klub Miskolc Napot, amelynek ezúttal is a Tudomány és Technika Háza adott otthont. A hagyományteremtő módon elindított rendezvény célja többek között az, hogy rávilágítson a civilek összefogásának fontosságára.
Fotó: Mocsári László

A mostani rendezvény vendégei voltak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének miskolci képviselői, a Székely Társalgó Egyesület és a Grupa Regionalna Michalczowa táncegyüttes.

Kiss János, Miskolc alpolgármestere is részt vett a CÖF Klub Miskolc Napján, ahol Heizler Norberttel, a CÖF országos koordinátorával és Lengyel Attilával, a CÖF Klub Miskolc vezetőjével közösen ajándékoztak meg öt nagycsaládot befőzőautomatával. Ezzel az eszközzel tartósítószermentesen és egészségesen lehet előállítani szirupokat, befőtteket. Az ajándék nemcsak a nagycsaládokat segíti, karitatív célra, szegényebb családok segítésére is használják majd a megajándékozottak.

Közéleti szerep

A CÖF Klub Miskolc saját javaslataival is csatlakozni szeretne az Avas megújulásához. Szeretnék összekapcsolni az Avasi református templom felújítását és a Kálvária-domb civil kezdeményezésre tervezett megújítását. – Az a javaslatunk, hogy rendbe kellene hozni a Kálváriát és sétánnyal összekötni az Avasi református templomot, vagyis a két szakrális tér összekapcsolásával egy plusz turisztikai látványosság is létrejönne – nyilatkozta Lengyel Attila, a CÖF Klub Miskolc vezetője. Így a Városház tértől át lehetne gyalogolni - a két szakrális téren keresztül - a Népkertig.

Nemzeti összetartozás

A klub régi kapcsolatot ápol a Székely Társalgó Egyesülettel és ugyancsak fontosnak érzik a lengyel-magyar kapcsolatok ápolását is. A lengyel államiság visszanyerésének 100. éves évfordulóját a klub tavaly novemberben Krakkóban is megünnepelte, hazafelé pedig emléktáblát avattak Czarna Gorán (Feketebércen) a mindkét nemzet ezeréves államiságát megtestesítő történelmi magyar-lengyel határon, a Derenkre elszármazott lengyelek emlékére is.

- Továbbra is az a feladatunk, hogy közösséget építsünk itt, Miskolcon és az országban. Az összetartó erő nálunk a Pálos Rend jelszavának megfelelően: „Isten, család, haza”,  ez hatja át  cselekedeteinket. Jövőre is el fogunk menni az ezeréves határon belüli helyszínekre, Erdélybe, Felvidékre, Délvidékre – hangsúlyozta Lengyel Attila.

– Minden hónap utolsó csütörtökén tartunk valamilyen tematikus témában találkozót Miskolcon. Folytatjuk többek között az egyházak társadalmi szerepvállalásáról szóló előadássorozatunkat, megemlékezünk majd 56’ hőseiről és természetesen Miskolc közéletével kapcsolatban is tervezünk beszélgetéseket.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!