Ugrás a tartalomra

Italozás után meg akarta késelni vendéglátóját

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 08. csütörtök 09:43
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott egy barátjával 2020. február hónap végén az éjszakai órákban Miskolcon egy háznál italozott, azonban közte és a vendéglátója között szóváltás alakult ki. A vádlott az asztalról felvett egy kést, a sértett felé tartotta, és közölte vele, hogy hiába ilyen nagytermetű, a késsel szemben nem fog tudni védekezni, és ő már megszúrt mást is.

A vádlott ezután szúró mozdulatokat tett a házigazda felé, aki kimenekült az utcára, a vádlott viszont nem hagyott fel cselekményével, hanem üldözőbe vette, azt kiabálva, hogy a sértettnek nem lesz maradása sem a házban, sem a lakókörnyezetében.

Az egész utcán végig üldözte a sértettet, majd elrejtőzött egy bokros területen. A sértett úgy gondolta, hogy a vádlott már elment, ezért visszaindult a házához, a vádlott azonban kifigyelte és ismét késsel a kézében üldözőbe vette, ekkor a sértett viszont azt kiabálta, hogy már hívott rendőrt.

A vádlott erre felhagyott a további támadással, elment az utcából és egy közeli gazos, bokros területen elrejtőzött.

A sértett visszament a házába, az értesítésre kiérkező rendőrjárőrök a hajnali órákban elfogták a vádlottat.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott

További hírek

Olvasnivaló