Ugrás a tartalomra

Ítélet erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 05. csütörtök 09:54
A Miskolci Törvényszék szerdán ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki haragjától felindulva többször megszúrta édesapját 2018 decemberében egy borsodi településen.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a szüleivel élt egy háztartásban, mindannyian italozó életmódot folytattak, gyakori vitáik olykor tettlegességbe torkolltak. A cselekmény napján a vádlott édesapja és édesanyja ismét összeszólalkoztak és a későbbi sértett egy 18,5 cm pengehosszúságú késsel feleségére támadt, meg akarta szúrni őt. A vádlott ekkor bement a szobába és kérdőre vonta apját az édesanyja bántalmazása miatt. Elvette az apja kezéből a kést, majd dulakodni kezdtek. A vádlott a vita hevében nyakon, majd mellkason szúrta édesapját, aki erősen vérezni kezdett és összeesett. Tovább folytatta tettét, testszerte, többször megszúrta apját, amibe ő a helyszínen belehalt.

A bíróság a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés miatt négy év börtönbüntetésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerte a bűncselekményt és megbánta azt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője a vádlott felmentése, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!