Ugrás a tartalomra

Ítélkezési szünetet tartanak a Miskolci Törvényszéken és járásbíróságain

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 11:50
Az ítélkezési szünet július 15-től augusztus 20-ig tart a bíróságokon – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Törvényszék.
Képünk illusztráció / Fotó: Wikimedia Commons

Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok főszabály szerint nem tartanak tárgyalásokat és az Ügyfélsegítő, az elnöki fogadóóra szünetel. Mint írják, az ítélkezési szünetet követő első Ügyfélsegítőt az augusztus 19-étől kezdődő héten – járásbíróságonként eltérő napokon – tartják meg.

A polgári eljárásokban – bizonyos kivételektől eltekintve – a megállapított határidőkbe az ítélkezési szünet időszaka nem számít bele. A határidők számításának általános szabályai irányadóak azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, az előzetes bizonyítás esetén, illetve egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.

Büntető ügyekben a határidők számítását az ítélkezési szünet nem érinti. 

A bíróság az ítélkezési szünet ideje alatt is eljár az előállításos ügyekben, valamint a kényszerintézkedések alkalmazása esetén.

A tájékoztatás szerint az ítélkezési szünetben a Miskolci Törvényszéken és az illetékességi területén működő valamennyi járásbíróságon a kezelőirodák minden munkanapon 9-10 óra között fogadják az ügyfeleket előzetes regisztrációt követően. 

A törvényszék megújult honlapján részletes tájékoztatás található a módosult ügyfélfogadási időről, az első Ügyfélsegítő időpontjáról, valamint a regisztrációhoz szükséges telefonos és elektronikus elérhetőségekről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!