Ugrás a tartalomra

Itt az új kenyér

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 21. szerda 13:17
A Pékszövetség elnöke szerint drágultak az alapanyagok.

Az idei év legjobb kenyere fehér kenyér kategóriában, a formája után Szerencse tarsolynak elnevezett kenyér lett, melyet a Pedro pékség készített. A kenyértől a fogyasztók elvárják, hogy legyen a héja ropogós, de belül legyen puha, ne morzsálódjon. Az ára pedig legyen megfizethető – mondták az RTL Híradó kérdésére.

Az infláció háromszorosával, egyetlen év alatt átlagosan 8,4%-kal drágult a kenyér – a félbarna a leginkább, 14%-kal a KSH adatai alapján – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A sütőipari érdekképviselet elnöke szerint az idei gabonatermés ígéretes, és jó kenyeret lehet majd sütni belőle.

A Pékszövetség vezetője szerint, a kenyér árának drágulását az alapanyagok árának az emelkedése okozta, és leginkább a munkabér változás járult még hozzá, mert versenyt futnak a pékek megtartásáért.

Programok

-