Ugrás a tartalomra

Itt a jóidő, szerdán indulnak a városi szökőkutak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 10. kedd 10:41
Minden évben Miskolc város napján, május 11-én hozzák működésbe a megyeszékhely szökőkútjait - idén sem lesz ez másként.
A virágzó fák mellett pompásan mutat majd a működő szökőkút. | Fotó: Horváth Csongor

A Miskolci Városgazda munkatársai május 2-a óta készítik elő, takarítják a város szökőkútjait: megtisztították a szűrőket, ellenőrizték a gépházakat például. Ezt a tevékenységet - az üzemeltetés időszaka alatt is - folyamatosan végzik a szakemberek az összes miskolci vízilátványosság esetében.

A város szökőkútjai különböző időpontokban működnek, meghatározott program szerint, egészen nyár végéig: a Szinva teraszon, a Hősök terén, a Centrum előtt, az Erzsébet téren, a Népkertben, a dél-kiliáni Otthon étterem előtt, a Generali Aréna előtt, az Árpád utcai szolgáltatóház előtt, valamint a Petőfi téren egyaránt szeptember 2-áig, minden nap 11 és 21 óra között csodálhatjuk a csobogó szökőkutakat. (Az Erzsébet téri rendezvények idején - termelői nap, régiségvásár - természetesen átmenetileg szünetel.)

Az Újgyőri főtér (Toboz) szökőkútja szintén a városnaptól szeptember 2-áig, minden nap, de 11 órától csak este 7-ig üzemel.

A II. János Pál pápa téren található szökőkút ellenben egészen este 10 óráig üzemel, szintén május 11-étől szeptember 2-áig.

A fentiektől eltérő üzemeltetési idő előfordulhat, például hőségriadó elrendelése esetén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!