Ugrás a tartalomra

Jakab Péter nem indul a Borsod I-es választókerületben, de megnevezte a párt jelöltjét

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 22. csütörtök 15:05
Nem indul újra egyéniben Jakab Péter Jobbik-elnök Borsod-Abaúj-Zemplén megye I-es választókerületében – jelentette be a párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn Facebook-oldalán.

„Borsod 1-es számú választókörzete kiemelten fontos a számomra, hiszen 2018-ban a Jobbik jelöltjeként mindössze 127 szavazattal maradtam le a Fidesz jelöltje mögött. 2022-re mindvégig úgy tekintettem, mint a reváns évére. És az is lesz. Nekem azonban ma már nemcsak ebben a választókörzetben, hanem az ország mind a 106 körzetében revánsot kell vennem az Orbán-kormányon mint miniszterelnök-jelölt.

Éppen ezért úgy döntöttem, ezúttal nem indulok el Borsod megye 1-es számú választókörzetében, helyette minden erőmmel azon leszek, hogy miniszterelnök-jelöltként kihívhassam Orbán Viktort, és győzelemre segíthessem országszerte a Fidesz leváltására alkalmas képviselőjelölteket.

Mindezt abban a tudatban teszem, hogy választókerületem jó kezekben lesz. A Jobbik elnökeként és miniszterelnök-jelöltjeként Borsod 1-es számú választókörzetében egy olyan jelöltet támogatok az előválasztáson, aki az elmúlt években önkormányzati képviselőként kétszer is elnyerte a miskolciak, az avasiak bizalmát, így rászolgált az én bizalmamra is. A Jobbik jelöltje: Szilágyi Szabolcs” – írta Jakab Péter Facebook-posztjában.

Jakab Péter (b) Jobbik-elnök bejelentette: a párt Szilágyi Szabolcsot indítja a Borsod I-es egyéni választókerületben az országgyűlési előválasztáson. | Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala

Szilágyi Szabolcs hét éve önkormányzati képviselő az Avason, 2019-ben a Velünk a Város frakció tagjaként került be a miskolci közgyűlésbe. A Rendészeti Bizottság elnökeként is tevékenyen részt vállal a borsodi megyeszékhely közbiztonságának javításában. Facebook-oldalára feltöltött videójában úgy fogalmazott, számos eredményt értek el közösen az Avason élőkkel.

– A városnak nem arra van szüksége, hogy az országgyűlési képviselői elvigyék a pénzt, hanem, hogy idehozzák azt – utalt a kormányzati elvonásokra Szilágyi. – Miskolcnak járható utakra, jó csatornahálózatra, erős közbiztonságra, korszerű, modern egészségügyre van szüksége. Az itt élők valódi érdekképviseletet szeretnének, és nem fideszes helytartókat.

A választókerületben korábban a DK is bejelentette saját jelöltjét, Hegedűs Andreát.

A Demokratikus Koalíció Hegedűs Andreát indítja az előválasztáson. | Minap-archív fotó: Juhász Ákos

Ismert: hogy a változást kieszközöljék – tehát leváltsák a Fidesz-KDNP kormányt –, hat ellenzéki párt (Jobbik, DK, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) szövetséget kötött, elnökeik pedig azt a döntést hozták, hogy 2021 őszén országos előválasztást tartanak. Ennek során a magyar emberek választják ki a 106 ellenzéki egyéni képviselőjelöltet és a közös miniszterelnök-jelöltet.

Az előválasztás során augusztus 23. és szeptember 6. között gyűjthetik az aláírásokat a jelöltek, szeptember 6. a jelöltállítási határidő. Az országgyűlési képviselőjelöltek esetében egy fordulóból áll majd az előválasztás, ezt a tervek szerint szeptember 18-26. között tartják. A miniszterelnök-jelölt megválasztása kétfordulós lesz: az elsőt szintén szeptember 18-26., a másodikat pedig október 4-10. között rendezik meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!