Ugrás a tartalomra

A Semmelweis kórházat járványkórházzá alakítják

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 18. szerda 09:39
A miskolci Semmelweis kórházat is járványkórházzá alakítják a koronavírus-járvány miatt - közölte az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén. Megbetegedés esetén tehát helyben, profi orvoscsapat kezelheti a miskolciakat.

Veres Pál polgármester egyeztetett dr. Révész János főigazgatóval, aki arról is tájékoztatta, hogy a járvány megfékezéséhez kiváló egészségügyi szakemberek csapata és elegendő felszerelés áll rendelkezésre Miskolcon. Ez is volt az egyik indoka annak, hogy az ország egyik járványkórházát Miskolcon jelölték ki. 

A polgármester erőt, egészséget kívánt az orvosok, ápolók áldozatos munkájához. www.bazmkorhaz.hu oldalon friss információkat találnak az aktuális intézkedésekről.

Kézfertőtlenítési pontokat alakítottak ki. (Fotó: Végh Csaba)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház  Csabai kapu 9-11. alatt található telephelyét járványkórházzá nyilvánította. Az országban másik három intézmény mellett a miskolci Semmelweis Tagkórház alkalmas arra, hogy koronavírus gyanús betegeket fogadjon. Ehhez az egész ellátórendszert átszervezik. Arra kérik a betegeket, hogy csak sürgős esetben menjenek kórházba, és koronavírus gyanú esetén először a háziorvost hívják.
A Megyei Központi Kórházban 40 belépési helyet hoztak létre, és a fertőtlenítő pontokon az erre kijelölt szakember meg is mutatja a kézfertőtlenítés lépéseit. A kórház több területén felirat figyelmeztet arra, hogy a koronavírus gyanús eseteket a Semmelweis Tagkórház Infektológiai Osztályán látják el.

A Semmelweis Tagkórházat mostantól a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványkórházzá nyilvánította. Itt első lépésben 15 izolált ágyat biztosítottak lélegeztetésre szoruló betegek számára, ötven ágyat pedig a gyanús esetek megfigyelésére tartanak fenn. A Megyei Központi Kórház főigazgatója szerint azért esett erre az intézményre a fenntartó választása, mert itt minden feltétel adott. "Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy ez a kórház járványügyi szempontból az ország egyik legfelkészültebb intézménye, akár az elkülönített ágyak, a lélegeztetőgép kapacitás, és a humán erőforrás tekintetében - mondta Dr. Révész János főigazgató -, illetve a különböző eszközök, illetve egyszer használatos anyagoknak a szempontjából is. Minden olyan elvárásnak, amely nemzetközi szinten megjelenik, illetve amelyet a fenntartó jelenleg elvár a kórházzal szemben, megfelelünk."
A rendkívüli helyzet miatt az egész megyei ellátórendszert átszervezik. Az osztályokra csak életveszélyes, sürgős ellátásra szoruló betegeket vesznek fel és mindenkit hazaküldtek, akinek ellátása kórházon kívül is megoldható.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!