Ugrás a tartalomra

A játék idén a színházba vezette a városjárókat

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 26. vasárnap 10:15
Tizenötödik alkalommal várt társasjáték táblává a város.

Az idén 23 éves Itthon Miskolcon Egyesület és az általa alapított Szeretem Miskolcot mozgalom 15. alkalommal rendezte meg a miskolciak körében népszerű kulturális társasjátékát, a „Játékos Városjárást”-t. A szombat reggel induló programok során a jelentkezők újra felfedezhetik lakóhelyük különleges értékeit, megismerhetik a város egykoron élt és maradandót alkotó személyiségeit.

Az idén a játék középpontjában a miskolciak színházának 200 éves története áll.
Fedor Vilmos, friss díszpolgár, az Itthon Miskolcon Egyesület elnöke, a játék ötletgazdája elmondta, az idei városjárásra hatvankét csapatban, mintegy háromszáz fő nevezett. Azt is elárulta, hogy a program a Tudomány és Technika Házában indult, majd a színház három helyszínén folytatódott: olyan játékmesterek fogadták a résztvevőket, mint Seres Ildikó, Rózsa Krisztián, Lajos András, Fandl Ferenc.

A teátrum színművészei ismertették többek között a feladatokat: egyik legelső kihívásként a színház következő évadjának olyan bemutatóihoz készítettek alternatív plakátot, mint a Lúdas Matyi vagy a Csókos asszony.

„1984-ben találtam ki, hogy mi lenne, ha csinálnánk gy olyan város vetélkedőt Történelem és ifjúság címmel, amelyhez nem az iskolapadban kell ülni. Hanem meg kell találni hozzá valamit a városban, rá kell csodálkozni, vagy meg kell érinteni valamit. Egyszer megtartottuk, aztán sokáig nem ismételtük meg. A rendszerváltozás utáni évben kezdtük újrajátszani átdolgozott formában” – osztotta meg a történetet Fedor Vilmos.
 

Olvasnivaló