Ugrás a tartalomra

Játékszín, rendel: Dr. Áma

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. szeptember 20. péntek 16:43
Pszichoanalízis a színpadon – igazi lélektani dráma érkezik Pókfonálon Miskolcra.

Szombaton a helyi teátrum bemutatja Alexandru Popa dráma- és forgatókönyvíró ötszereplős kamaradrámáját Pókfonálon címmel. A bukaresti művészszínháznak, a Bulandrának a vezető dramaturgja komoly alapanyagot tett le az asztalra: a történet az első perctől kezdve kíméletlenül követeli a néző figyelmét.

Mocsári László képgalériája

A középkorú férj az éjszaka közepén azzal fordul a félig alvó feleségéhez, hogy megtakarításait már átutalta, és azokat a papírokat is aláírta, amikre az asszonynak szüksége lehet a jövőbeni élethez – nélküle. Másnap ugyanis a férj még elviszi a kislányukat az iskolába, aztán örökre elvonul egy kolostorba. A feleség, miután meggyőződik róla, hogy férje nem viccel, kétségbeesésében felhívja magukhoz a barátaikat, ám kiderül, a másik pár kapcsolata sincs abban az állapotban, hogy a hajnali bejelentéshez hasonló kríziseket oldjanak meg.

Rusznyák Gábor rendező ízesíti ugyan az anyagot, de nem fűszerezi túl. A cselekmény egy pillanatig sem szökik ki a lakás falain kívülre. A letisztult, szinte jelképes díszlet is segít fókuszálni a figyelmet. A feszült szobadráma megmártózik a pszichológia gyógymedencéjében is, ám az önismeret már nem igazán segít a reumás kapcsolatokon, az okfejtések pedig nem minden esetben érnek célt.

A feszes történetvezetés mellett a kiváló színészi munka is szükséges a katartikus megérkezéshez. Összességében elmondható, olyan előadás érkezik szombat este a Játékszínbe, ami gyakran fog súlyos csendet hagyni maga után a nézőtéren.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!