Ugrás a tartalomra

Javítják a belvárosi díszburkolatokat

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 23. péntek 15:59
Mintegy hétezer négyzetméternyi területen összesen 300-400 négyzetméter burkolatot cserélnek ki, javítanak.
Fotók: Juhász Ákos

Jó ütemben halad a belvárosi díszburkolat javítása, a héten a Kazinczy és a Déryné utcában dolgoztak a kivitelező munkatársai. Cserélik, illetve javítják a széttöredezett, hiányzó, illetve helyenként balesetveszélyessé vált térköveket. A több millió forintos beruházás az említett két utca mellett érinti a Kandia közt, a Szinva teraszt és a Hősök terét is.

Szopkó Tibor alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője érdeklődésünkre pénteken elmondta, az érintett terület nagysága eléri a 7 ezer négyzetmétert; itt korábban úgynevezett brazil-burkolattal fedték le a sétálókat, járdákat. Most 300-400 négyzetméteren cserélik ki, javítják a térköveket. A szakemberek folyamatosan dolgoznak, így a tervek szerint néhány hét múlva elkészülnek a munkával.

- Büszke vagyok a miskolci belvárosra, de az elmúlt években európai nagyvároshoz méltatlan állapotok alakultak ki helyenként. A villanyrendőri buszmegálló felújítását pilot-projektként kezeltük, és azt tapasztaltuk, hogy meg lehet találni a jó megoldást. A kivitelező fel is vette a kapcsolatot a gyártóval, a remények szerint ezek sokkal időtállóbb és stabilabb burkolatok lesznek, mint a korábbiak - mondta.

Hozzátette, arra kérte a kollégáit, hogy a belváros minden problémás részét mérjék fel, egyetlen rész se maradjon ki. Ezek alapján kezdték meg a munkát, igaz, némi késéssel, mert a burkolóanyagok később érkeztek meg. De remélik, hogy a csúszást be fogják tudni hozni.

A Déryné és a Kazinczy utca felújítása után a munka a Hősök terén folytatódik. Várhatóan néhány hét múlva az összes helyszínen végeznek a szakemberek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!