Ugrás a tartalomra

Jó szomszédság: segítségből együttműködés

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 12. csütörtök 12:23
A MIHŐ kedden összegyűjtötte a közvetlen szomszédságban lévő Mesevár Óvoda udvarán lévő faleveleket. Az esemény fontos szempontja volt a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések betartása, ezért a MIHŐ dolgozói nem találkoztak sem a gyermekekkel, sem az óvodai dolgozókkal.

Már régi keletű a MIHŐ és a Mesevár Óvoda kapcsolata, mondhatni évtizedekre visszanyúló. Kezdetekben az óvoda fordult segítségért a céghez, akik igyekeztek támogatni őket – mondta Korózs András ügyvezető.

A miskolci lakosság körében jól ismert, hogy évről évre megrendezik a Távhőszolgáltatás Napját. Az óvoda a kezdetektől rendszeresen bekapcsolódott a rendezvénysorozatba, melyeken kedves kis műsorokkal, énekkel, tánccal köszöntik a távhőszolgáltatás dolgozóit.

A MIHŐ és a Mesevár Óvoda ma már együttműködik. Most a lehullott falevelek összegyűjtésében tudtak segíteni az óvodának, melyet nagy örömmel fogadtak. Közel százötven zöld, lebomló zsákot töltöttek meg falevéllel. A kezdeményezéshez csatlakozott a tulajdonos Miskolc Holding Zrt. másik tagvállalata, a Városgazda Kft., ami biztosította a munkavégzéshez szükséges eszközöket, és a Miskolc csoport tagjaként a Mirehu Kft., ami zöld zsákokkal és a hulladék elszállításával járult hozzá az óvodai udvar rendbetételéhez. A zöldhulladék az elszállítását követően komposztálásra került.

– Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy ezzel is hozzájárultunk a természet védelméhez – nyilatkozta Korózs András, aki kiemelte, hogy a  MIHŐ elkötelezett a zöld, környezettudatos szolgáltatói magatartásban, fontos számára az is, hogy hétköznapi példát mutasson a gyermekeknek egy tiszta, élhető környezet megteremtéséhez.

További hírek

Olvasnivaló