Ugrás a tartalomra

Jobbik-Konzervatívok: Megállítható a migránsmunkások hazánkba telepítése

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 19:14
Igazságfallal járja az ország nagyobb településeit a Jobbik–Konzervatívok, hogy felhívja a figyelmet a távol-keleti vendégmunkások - véleményük szerint - tízezer számra történő betelepítésére.
Fotók: Mocsári László

– Bár a kormány a Jobbik kezdeményezésére szigorított, a veszély nem szűnt meg – jelentette ki Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési frakcióvezetője hétfőn Miskolcon, a Centrum Áruháznál tartott sajtótájékoztatón.

A frakcióvezető elmondta, a betelepítések folytatódnak, a külföldi munkaerőre építő cégek "ezresével, tízezresével" hozzák be az olcsó munkavállalókat, akik elveszik a magyarok munkáját. Meglátása szerint ezt a folyamatot meg lehet állítani, melynek kulcsa a párt nemrég elindított online népszavazási kezdeményezése.

Felhívta a figyelmet, hogy a stopmigransmunkasok.hu oldalon mindenki egyetértését fejezheti ki azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy törvény tiltsa az ázsiai és afrikai migránsmunkások betelepítését hazánkba.

– A Jobbik-Konzervatívok nem akarja, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját, és azt sem szeretné, ha a migránsmunkások megváltoztatnák hazánk kultúráját. Küzdenünk kell azért, hogy a magyar emberek tisztességes fizetést kapjanak – hangsúlyozta. 

A frakcióvezető mellett Szarka Dénes önkormányzati képviselő, a Jobbik–Konzervatívok miskolci elnöke a helyi viszonyokról elmondta, hogy a városvezetés mindazon gazdasági szereplőnek és befektetőnek a partnere, akik a városba értékteremtő, fenntartható, környezetbarát munkahelyeket kívánnak létrehozni. Mindemellett fontos azonban az is, hogy az itteni vállalatok prioritásként tekintsenek a magyar munkaerő alkalmazására. Épp ezért – emelte ki Szarka Dénes – a pártjuk előterjesztésben fogalmazza meg azon javaslatát, hogy csak olyan befektetők érkezését preferálja a város, amelyek helybéli és környékbeli munkaerőt kívánnak alkalmazni.

Hozzátette: az előterjesztésbe nagyon fontos szűrőként kívánják beépíteni azt, hogy ne legyen támogatható olyan befektetők és gyárak városba érkezése, amelyeknek deklarált célja az, hogy a kormánnyal együttműködve ezer-tízezer számra hoznak be például Ázsiából migránsmunkásokat. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!