Ugrás a tartalomra

A Jobbik szerint van megoldás, hogy ne kelljen postákat bezárni

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. november 02. szerda 16:19
A Jobbiknak van konkrét javaslata, hogyan tudná megsegíteni a Magyar Postát a kormány - mondta az ellenzéki párt miskolci elnöke szerdán a szirmai posta előtt megtartott sajtótájékoztatón.
Fotók: Horváth Csongor

Szarka Dénes azonban előbb felidézte, hogy bő egy éve beszélnek arról, hogy a Magyar Posta országosan bezárásokra készülhet, de álhírek terjesztésével vádolták őket. Nemrégiben azonban "robbant a bomba": múlt pénteken bejelentették, hogy november 11-étől - állításuk szerint ideiglenesen - 210 településen 366 postahivatal működését szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Miskolcon kilenc postahivatalt érint az intézkedés, november 12-én már ezek sem nyitnak ki.

- Úgy tűnik, sajnos mégis igaznak bizonyultak a korábbi információink. Ráadásul további bezárásoktól is tartanunk kell - tekintett előre a jobbikos politikus.

Elmondta azonban, konkrét javaslattal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogyan tudná a kormány megsegíteni a Magyar Postát.

- A több százmilliárd forintos nettó árbevételű Szerencsejáték Zrt. a Mészáros-csoport valamely cégének támogatása helyett járuljon hozzá anyagilag a bezárásra ítélt posták megmentéséhez. Segítsék, hogy az alapvető postaszolgáltatásokat továbbra is elérjék a magyar emberek - húzta alá Szarka Dénes.

Tudatta azt is, hogy a Jobbik egy határozati javaslatot készít elő, amiben kérik: szállítsák le ezerről ötszáz fősre azt a településméretet, ahol fenn kell tartani a hivatalokat.

Cseléné Figula Edina, a körzet jobbikos önkormányzati képviselője hangsúlyozta, Martinkertvárosban és Szirmán is jól működő postahivatalok vannak, november 12-én azonban mindkettőt bezárják. Ez főleg az idős korosztály tagjainak okoz majd nagy nehézséget, hiszen legközelebb is csak a déli városkapuban található hipermarket üzletsorán van postahivatal.

- Legalább egy hivatalnak működnie kellene a két településrészen. Ezt a lakók is így gondolják; sokan kerestek már meg az ügyben, de petíciót is indítottak a közösségi oldalakon - tette hozzá.

Cseléné Figula Edina szeretné megkeresni a posta vezetőségét, hogy valamilyen megoldást találjanak, mert a bezárás szerinte nem az.

És kérte, hogy a helyi kormánypárti képviselők is álljanak ki a postabezárások ellen, hiszen - szavai szerint - "többezer ember kerül nehéz helyzetbe, a mindennapjaikat nehezítik meg" a mostani döntéssel.

Hozzátette, azoknak még rosszabb, akik nem rendelkeznek autóval - az idősebbekről már nem is beszélve, akik kevésbé mobilisak. De a munkavállalóknak is sok bosszúságot okozhat, ha a munkanap végén még a belvárosi postákban kell majd sorakozni.

Szarka Dénes végül kérte a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint, lobbizzon azért, hogy vizsgálják felül a bezárásokat - főleg ott, ahol ekkora nehézséget okozhat, mint Szirmán és Martinkertvárosban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!