Ugrás a tartalomra

Jól halad a Lufthansa-beruházás Miskolcon

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. március 07. szombat 08:25
Megkezdte a miskolci dolgozók képzését a Lufthansa. A mérnökök felkészítése Németországban és Írországban történik. A toborzás folyamatos, a cég tervei szerint 2022-re körülbelül 100-150 ember felvételét tervezik. 
Dominik Giugno, a Lufthansa Technik Miskolc Kft. vezérigazgatója. Fotó: Juhász Ákos

A Lufthansa Technik tavaly jelentette be, hogy Miskolcon építi fel azt az új üzemét, ahol repülőgép-hajtóművek alkatrészeit szervizelik majd. A vállalat száz helyszín közül választotta a borsodi megyeszékhelyet. Az építkezés az év végén kezdődhet meg a Szentpéteri kapuban található Mechatronikai Ipari Parkban. A cég 20 ezer négyzetméteren kezdi meg a csaknem 43 milliárd forint értékű beruházást.

A Lufthansa Technik toborzóirodája tavaly szeptember óta működik a Széchenyi utcán. Eddig hét embert vettek fel, vezetőket és négy mérnököt, akiket a németországi Hamburgban és az írországi Shannonban képeznek tovább. Első körben 100-150, 2025-ig pedig összesen 400 magasan képzett szakembert vesznek fel. A cég az Andrássy Szakgimnáziummal kötött megállapodást. A tervek szerint itt hoznak létre egy Lufthansa osztályt, amelyben a repülőgépek alkatrészeinek a javítását a gyakorlatban sajátíthatják el a diákok.

- Tavaly óta óriásit léptünk előre. Már hét ember alkalmazunk, de még idén jelentős létszámnövekedés várható. Kellemesen meglepetés volt látni, hogy milyen sok, tapasztalt munkavállalót találunk itt Miskolcon. 2022-re egyébként 100-150 főt szeretnénk alkalmazni. Őket a következő 1-2 évben vesszük fel és oktatjuk - nyilatkozta Dominik Giugno, a Lufthansa Technik Miskolc Kft. vezérigazgatója, aki hozzátette, főutcai irodájukat már most kinőtték, így hamarosan új helyre költöznek. 

​​​​​Az építkezés a tervek szerint év végén kezdődhet el a Mechatronikai Ipari Parkban. A szervízbázis működése pedig 2022-ben indulhat el. A nyitott pozíciókról a vállalat honlapján, a www.be-lufthansa.com-on lehet tájékozódni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!