Ugrás a tartalomra

Jön a 10. Fehérkő-lápa Hillclimb

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 04. szerda 16:06
Születésnapi megújulással várja az érdeklődőket szombaton a Fehérkő-lápa Hillclimb kerékpárverseny. A jubileumi 10. versenyen ugyanis a korábbi időfutamot, a manapság nagyon népszerű mezőnyversennyé alakították át a szervezők.

A már megismert helyről rajtol és a már ismert nyomvonalon halad majd szombaton a tizedik Fehérkő-lápa céllal megrendezett hegyi kerékpár verseny.

A Fehérkő-lápa Hillclimb hegyi kerékpáros és futóverseny szervezői eddig percenkénti egyéni indítással rajtoltatták a mezőnyt, ám most szakítanak ezzel a gyakorlattal és egy mezőnyversennyel ünneplik a jubileumot.

Kalotay Norbert, úgy fogalmazott, öt futamot terveznek a kerékpárosoknak és egyet a terepfutóknak, hiszen ez a viadal nem csak hegyikerékpáros verseny, hanem egy nagyon rangos terepfutóverseny is. Először a terepfutók indulnak 10 órakor, majd 10 óra 30 perctől a kerékpárosok fognak nagyjából félórás időközzel indulni – tette hozzá.

Diósgyőrből, a Móra Ferenc utca végéről, a már megismert helyszínről rajtol majd a mezőny, és a Fehérkő-lápai Turistaház érintésével a bükkszentkereszti Kis-Dél-tetőn lévő kilátóig versenyeznek a rajthoz állók.  

További hírek

Olvasnivaló