Ugrás a tartalomra

Jószolgálat-díjat kapott a Szimbiózis közössége

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 07. kedd 10:55
Az idén negyedik alkalommal átadott elismerésre minden évben olyanokat jelölnek, akik példaértékű szociális munkát végeznek.

Jószolgálat-díjat kapott a Szimbiózis Alapítvány közössége – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a miskolci szervezet.

A Twickel- Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott díjat idén negyedik alkalommal adták át azoknak a jelölteknek, akik példaértékű szociális munkát végeznek.

Jakubinyi László, a Szimbiózis elnöke érdeklődésünkre elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a szociális területen jelölt 814 szervezet közül méltónak találták őket a megtisztelő elismerésre.

 

Képünk a Szimbiózis egy korábbi rendezvényén készült - Fotó: MiNap-archív

- Különösen azért vagyunk büszkék a díjra, mert erre nem lehet pályázni. Erre csak valaki jelölhet. Ebben az a nagyon izgalmas, hogy minket az egyik nálunk lakó autista, aspergeres fiatal – aki egyébként egyetemre jár mellette – jelölt mondván: mi megmentettük az ő életét. Minket először januárban értesítettet, hogy az esélyesek között vagyunk, érződött, hogy érdeklődnek a tevékenységünk iránt. Borzasztóan motiváló számunkra ez az egész – mondta.

Az elnök köszönetet mondott az elismerésért a hét nagy segélyszervezetből álló szakmai zsűrinek, valamint Barabás Éva és Molnár Ferenc „Caramel” nagyköveteteknek.

A díjjal kétmillió forint összegű anyagi elismerés is jár.Jakubinyi László kijelentette, az összeget a megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkatársainak értékteremtő foglalkoztatására, valamint „Korai fejlesztési és kommunikációs központ” kialakítására fordítják.

A jószolgálati küldetéshez hűen, jövőben is azon fogunk fáradozni, hogy szakmai munkánkkal jobbá tegyék a körülöttünk lévő világot – zárta a Szimbiózis első embere.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!