Ugrás a tartalomra

Jótékonysági piaci napot tartottak a Búza téren

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 15. vasárnap 15:08
A programot hagyományteremtő céllal rendezték meg szombaton.

A szervező Piac Zrt. célja az volt, hogy az eseményen helyet kapjon minél több miskolci jótékonysági szervezet és civil szerveződés. Élő, pezsgő, sokoldalú piacot szeretnének, egy kicsit kikacsintva a fővárosi jó példákra.

Végh Csaba képgalériája!

Elhangzott részükről, hogy a társadalmi szerepvállalás jegyében szervezték meg a programot, ahol teret adtak a jótékonysági szervezeteknek, de anyagilag is támogatták a résztvevőket. Hangsúlyozták annak jelentőségét, hogy vásárlásainkkal magunk is támogathattuk az arra rászorulókat. A jótékonysági piacból hagyományt szeretnének teremteni.

Holló Viktória, a Miskolci I. Lady Lions Klub ez évi elnöke elmondta, jó dolognak tartják, hogy mint jótékonysági szervezetek, itt is bemutatkozhatnak a miskolciaknak. – Mi a vakok és gyengénlátók megyei egyesületét támogatjuk. A klubtagjaink által készített dísztárgyakkal, mozgássérült néni által készített ajándéktárgyakkal érkeztünk. A befolyt összeget az egyesület programjainak finanszírozására szeretnénk felajánlani – tudatta.

Az eseményen részt vett a város alpolgármestere is. Varga Andrea kiemelte, Miskolc civilszervezetei „rendkívül sokat tesznek annak érdekében, hogy az adományozás ne csak karácsony környékén, hanem az év minden napján jelentőséggel bírjon”. – Nagy örömmel vettük ezt a kezdeményezést, hiszen a piac fontos találkozási helyszín, az életünk szerves részét képezi – fogalmazott az alpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló