Ugrás a tartalomra

Kamionnal csempésztek több kilogramm kábítószert

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 08. szerda 11:29
Továbbra is előzetes letartóztatásban az a két férfi, akik Spanyolországból több kilogramm kábítószert csempészett egy kamionba rejtve Magyarországra.
fotó: police.hu

A vád szerint az életvitelszerűen Spanyolországban tartózkodó két férfi megállapodott abban, hogy Spanyolországból kábítószert csempésznek Magyarországra, és azt itthon értékesítik. Az első rendű vádlott Spanyolországban egy kamion rakterébe rejtette az illegális anyagokat azzal, hogy az éppen Magyarországon tartózkodó társa fogja azt magához venni.

Közben ő is hazautazott, majd egy augusztusi nap mindketten arra a miskolci telephelyre mentek, ahol a kamion tartózkodott. Az első rendű vádlott a sofőr figyelmét elterelve magához vette a jármű rakterében elrejtett laptoptáskát, amikor a rendőrök tetten érték őket. A táskában talált több kiló anyagot, hasis gyantát és kokaint lefoglalták.

A letartóztatásban lévő férfiakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás, mely 5 évtől 20 évig, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés miatt reális a veszélye a vádlottak szökésének, elrejtőzésének, ezért a törvényszék a letartóztatásukat továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a két férfi fellebbezést jelentett be.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!