Ugrás a tartalomra

A kapitalizmus áldozataira emlékeztek

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 25. péntek 12:49
A Magyar Munkáspárt március 25-ét a Kapitalizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. A párt megyei szervezetének tagjai pénteken az egykori Vasas Művelődési Központ előtt található Munkástrón nevű szobornál helyeztek el mécseseket azok emlékére, akik a 32 éve bevezetett „tőkés rendszer igájának” áldozatául estek.

A megemlékezésen a Munkáspárt és az ISZOMM Baloldali Szövetség szimpatizánsai és megyei jelöltjei vettek részt, köztük Kilián Béla, a párt B.-A.-Z. megye 1-es választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje, és Kóródi Péter, a megye 7-es OEVK jelöltje.

Fotók: Juhász Ákos

A 2-es választókörzetben induló Fülöp József Istvánné magát a Vasas Művelődési Központot is az áldozatok közé sorolva indította beszédét, majd kitért azokra a területekre, amelyek meglátása szerint a kapitalizmussal összefüggésben rosszul teljesítenek. Úgy vélte, hogy a népnek nem volt szüksége a kapitalizmusra, „azok verték keresztül, akiknek nem volt elég, amit a szocializmus adott nekik, akik nem akartak osztozni a néppel” – mint fogalmazott.

„Egyedül a Munkáspárt áll ki a dolgozó munkavállalók, kis- és középvállalkozók, az elesettek és a fagyhalálra ítéltek védelmében” – folytatta, majd hosszasan sorolta, hogy meglátása szerint milyen területek igényelnek változást országos és helyi szinten.

„Látnunk kell, hogy a jelenleg kialakult helyzet döntően a pénzéhes kapitalizmus következménye” – zárta gondolatait Fülöp József Istvánné, majd a jelenlévők mécseseket helyeztek el a Munkástrónnál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!