Ugrás a tartalomra

A Katolikus Karitász alapításának 90. évfordulóját ünnepelték Kazincbarcikán

mti.hu
Utoljára módosítva
2021. október 02. szombat 21:33
A Katolikus Karitász alapításának 90., újjáalapításának 30. évfordulóját ünnepelték szombaton Kazincbarcikán. Az eseményen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár ünnepi beszédében kifejtette: a helyes gondoskodáspolitika több lábon áll, a felelős állam feladata, hogy helyben megtalálja ehhez a szereplőket, a szereplők között pedig megkerülhetetlen az egyház.
Képünk csak illusztráció, fotó: Horváth Csongor

Az együttműködés nem a kormány, nem az egyház, hanem a rászorulók elemi érdeke – tette hozzá. Fülöp Attila az együttműködés eredményének nevezte, hogy ma Magyarországon a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások közel felét egyházi fenntartók látják el, tíz évvel ezelőtt ez az arány 12 százalék volt.

Az államtitkár kitért rá: a kommunizmus nehéz öröksége, hogy a legtöbb szociális intézmény városon kívül, túlzsúfoltan működött, a fogyatékosügyről pedig beszélni sem lehetett. Hangsúlyozta: a legfontosabb, és a karitász működésének is egyik legfontosabb része, hogy számoljuk fel a korábbi évtizedekben kialakult elhallgatás kultúráját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!