Ugrás a tartalomra

Kelet-Magyarországon épülhet meg a MotoGP-pálya

nso.hu
Utoljára módosítva
2020. május 06. szerda 14:23
Tíz éven belül F1-pilótát és motorversenyzőt is szeretnénk, mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó- és motorsport fejlesztésének kormánybiztosa a Nemzeti Sportnak.

Az interjúban egyebek mellett elmondta, már kinézték a területet, ahol 2023-tól MotoGP-futam lehetne.

– Többet is megnéztünk, majd gazdasági és technológiai aspektusok alapján úgy döntöttünk, a Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc háromszög a legmegfelelőbb: megközelíthető, ráadásul ott találtunk rá a területre, amely nincs túlságosan közel a lakott településekhez, hogy a zaj ne zavarja az ott lakókat, ugyanakkor a fentebb említett három nagyváros közelsége garantálja, hogy a szurkolók szállása, ellátása is megoldott legyen – nyilatkozta Palkovics László.

– Ott is mihamarabb el kell kezdődnie a tervezésnek ahhoz, hogy 2023-ban futamot tudjunk rendezni. Ezzel párhuzamosan zajlik az ügynökség létrehozása, a versenyzők támogatási rendszerének kidolgozása, a mérnök- és szerelőképzés, és hamarosan elindul a sportoktatóképzés a TF-en ebben a szakirányban is. Szorosan együttműködünk a hazai sportszövetségekkel, és az is jó, hogy a Hungaroringnek kompetens a vezetősége, és így lesz ez a MotoGP-pálya esetében is.

Különleges vezetésű pályát szeretnének, amilyen sehol nincs a világon.

Palkovics arról is beszélt, hogy fontos lenne, hogy 5-10 éven belül legyen Formula–1-es és MotoGP-pilótánk is. A miniszter járványhelyzet alatt értette meg az e-sport fontosságát. A túraautóban világbajnok Michelisz Norbert karrierje is így indult, és ő maga keresi is az utódát.

Ha nem lehet nézőket beengedni az idei F1-es Magyar Nagydíjra, akkor igyekeznek interaktívvá tenni. Az idei F1-sorozatnak még mindig nincs kezdődátuma, így az eredetileg augusztus elejére a Hungaroringre kiírt verseny akár el is csúszhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!