Ugrás a tartalomra

Kenyérlángost készítettek a hídfestőknek

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. augusztus 28. vasárnap 18:28
A Sütni jó! alapítvány ismét Diósgyőrben járt. Most fatüzelésű kemencében csináltak huszonöt tepsi kenyérlángost azok számára, akik segítettek lefesteni a körzet két Szinva-hídját.
Készül a kenyérlángos

Galamb Alex és lelkes péktanoncai, avagy a Sütni jó! alapítvány csapata is tovább dagasztotta a péntektől vasárnapig tartó Szinva Örökség Napok önkéntes programjainak sorát. Sőt, kelesztette, hiszen kenyérlángosokat készítettek Diósgyőrben, a Csóka utcai pihenőpark kemencéjében. Az elkészült étellel azokat kínálták meg, akik vállalták, hogy közösségi munka keretein belül megújítják, átfestik a környék két hídját is. A borsodi péket és ifjú tanítványait Varga Andrea alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője invitálta sütésre. 

- Hat tanonc jött most velem az alapítánytól - mesélt Galamb Alex, hozzátéve, a gyerekek mindig lelkesek, ha valamilyen felkérést kapnak. - Ők még sosem láttak ezelőtt olyan fatüzelésű búbos kemencét, amilyenen itt dolgoztunk, de azt mondták, "semmi baj, Alex bátyám, nekünk ez egy újabb kihívás". Összesen 25 tepsi kenyérlángost készítettünk az önkénteseknek. A gyerekeket nagyon meglepte, hogy a helyiek közül már sokan ismerték őket, hallottak az alapítvány munkájáról.

Dolgozik az egész csapat

Alex szerint az étel mindenkinek nagyon ízlett, többen még otthonra is csomagoltak belőle, hisz volt miből.

- Nekem nagyon könnyű volt a dolgom: megmutattam a gyereknek a folyamatokat, és onnantól önállóan csináltak mindent, míg én a kemencét kezeltem - tette hozzá.

Íme a lángosok.

Persze a kitartó munka jutalmat is érdemelt: a lángossütés után Varga Andrea elvitte a kis csapatot az Ady Endre Művelődési Házba, ahol a gyerekek megnézték a díszmadár- és hüllőkiállítást.

Ez meg milyen állat?

- Azt gondolom, hogy újabb élménnyel gazdagodtunk, amit köszönünk szépen: a végén mindenki vissza is mondta, milyen állatokat látott, erről pedig otthon is mesélnek majd - summázta a történteket Alex, aki a végén egy dícséretet is kiosztott.

Hülő lángos után hüllősimogatás

- Ahogy telik az idő, azt veszem észre, egyre bátrabbak, és már nem félnek, hogy vajon mit rontanak majd el: egyre több önbizalommal állnak neki sütni - véli a gyerekeket szakmájára tanító borsodi pék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!