Ugrás a tartalomra

Kepes András volt Vendégségben Miskolcon szombat este

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 12. vasárnap 15:48
A népszerű íróval, televíziós műsorkészítővel Fedor Vilmos, a Vendégségben Miskolcon program ötletgazdája, aki ezen a napon lett Miskolc város díszpolgára, és Kiss László újságíró beszélgetett.
Vendégségben Miskolcon Kepes András. Fotó: Mocsári László

Országosan ismert „nagy névvel” folytatódott szombaton este a Vendégségben Miskolcon sorozat a Tudomány és Technika Házában. A vendég Kepes András író, médiaszemélyiség volt, aki már volt Vendégségben Miskolcon, úgy két évtizeddel ezelőtt. Most alkalma nyílt újra bejárni a várost és mesélni róla, hogy mi változott, mi nem, milyenek az új benyomásai a városunkról. 

Az olyan ismert beszélgetős műsorok vezetője, mint a Desszert vagy a korábban a TV2-n futó Kepes, egy korábbi interjújában így fogalmazott: 
„A világ ma arról szól, hogy mindenki azzal szeret beszélgetni, aki úgy gondolkodik, mint ő, és azokat a sajtótermékeket olvassa, amelyek megerősítik őt a téveszméiben” – nyilatkozta a Forbesnak adott interjújában. Hozzátette, utalva a Két macska voltam című sikerkönyvére, és egyben a kritikus, több oldalról is közelítő gondolkodásra is, szerinte kerülni kell azt, akiben csak egy macska van.

Kepes András titka talán pont ebben rejlik: hetvenöt évesen is sikerült elkerülnie a betokosodást, az egyre merevebbé váló személyiség és nézetrendszer csapdáit. Lehetetlen sokezer példányban megvásárolt könyveket írni, ha nem képes valaki a szó pozitív értelmében sokakhoz szólni. Ha visszaemlékszünk televíziós pályafutására, akkor nosztalgiát érezhetünk a kulturált viták, az „egy asztalhoz tudunk ülni, még ha nem is értünk egyet” közös érzése iránt. 

Ebben a szellemben ültek le a beszélgetés résztvevői szombaton este a Tudomány és Technika Házában, amely megtelt rajongókkal, érdeklődőkkel. Akinek volt lehetősége meghallgatni Kepes Andrást ezen az estén bizonyosan értékes és megszívlelendő gondolatokkal térhetett haza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!