Ugrás a tartalomra

Kereket oldott két kenguru a Miskolci Állatkertből

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 10. csütörtök 15:36
Az alapvetően félénk állatok az emberre semmilyen veszélyt nem jelentenek, a vadaspark munkatársai azt kérik, ha valaki látja őket, ne próbálja megfogni hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet.
benett
Fotó: MiNap-archív

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban szeptember 10-én, csütörtökön hajnalban két Bennett-kenguru kiszökött a kifutójából. Az Ausztráliából származó békés és alapvetően félénk állatok az emberre semmifajta veszélyt nem jelentenek - írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

- Az állatkerhez eljutott lakossági bejelentések alapján az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét és a közeli erdős ligetes részen fedezi fel a természetet, eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli - írják.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben látja valaki a 60-70 cm magas, szürkés színű (közepes, ülő kutyára hasonlító állatot) akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet az alábbi telefonszámok egyikén:
 

+36 30 510 7093; +36 30 339 6544 (Főápoló) vagy az állatkert központi számán + 36 46 332 121

Békés jószág
A Bennett-kenguru békés jószág, nem támad, viszont ha meg akarják fogni védekezni fog és akár önmagában is kárt tehet menekülés közben. 

Az állatkert azt kéri a Csanyik környékén kirándulóktól, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Felhívják az autósok figyelmét is, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

"Bízunk benne, hogy a kis szökevények hamarosan visszakerülnek az állatkertbe" - zárul a közlemény.

(Nyitóképünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!