Ugrás a tartalomra

Késdobáló férj kapta meg méltó büntetését

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 09:08
Egy férfi vacsora közben szóváltásba bonyolódott feleségével és a kezében lévő csontozó kést és villát eldobva belevágta a nő felső testébe.

A férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség - tájékoztatta szerkesztőségünket közleményben Jogg Zsolt főügyészségi ügyész, a vármegyei főügyészség Vádképviseleti és Büntetőbírósági Ügyek Osztályának helyettes sajtószóvivője. 

A vádirat szerint a vádlott 2023. november végén, a borsodi településen lévő családi házukban disznóölést tartott, az éjszakai órákra leittasodott. Vacsorakor együtt étkezett feleségével és két éves gyermekükkel, azonban vitába keveredtek, ugyanis a nő sérelmezte ittasságát, illetőleg egyéb párkapcsolati problémáikat is megemlítette.

A vádlott ezen felháborodottot, és amikor a nő rövid időre elfordulva tőle a gyermekükre figyelt a kezében lévő csontozó kést és villát összefogta, feje fölé emelte és azokat eldobva belevágta felesége bordái közé. A sértett erős fájdalmat érzett, rosszulléte miatt fel akarta hívni az édesanyját, de a vádlott ezt elkerülendő igyekezett kisebbíteni a sérülés súlyosságát, a felesége viszont kiment az épületből, mentőt hívott, kórházba szállították - tudtuk meg. 

A sértett a cselekmény következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett el, amely életmentő műtéti beavatkozást igényelt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra - írták. 
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!