Ugrás a tartalomra

Késelős születésnap - belevágta a kést vitapartnere hátába

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 12. kedd 09:31
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy férfi ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádlott még 2021 nyarán születésnapot ünnepelt Ózdon. Italozás során szóváltásba keveredett egy másik férfi vendéggel, a konfliktus azonban véget ért azzal, hogy utóbbi inkább távozott a házból, és leült egy utcai padra.

A vitára viszont felfigyelt az eltávozott férfi fiatalkorú fia, aki felelősségre vonta a vádlottat a magatartása miatt, majd mindketten kimentek az utcára, ahol a vádlott hátba rúgta a sértettet, aki a rúgástól földre esett, viszont felállva verekedni kezdett a vádlottal.

Kölcsönösen ütlegelték egymást, amikor a vádlott - hogy véget vessen a verekedésnek - a zsebéből elővett egy 6 centiméter pengehosszúságú kést. A sértett ezt meglátta, hátat fordított neki, és elindult a saját háza felé. A vádlott viszont utána lépett és hátulról a jobb vese tájékon megszúrta, és a hátát is végig vágta.

Az időközben kiérkező rendőrség elől a vádlott elmenekült.

A cselekmény következtében a sértett közvetetten életveszélyes szúrt, metszett sérülést, valamint a hátán és jobb felkarján felületes metszett sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - tájékoztatta lapunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!