Ugrás a tartalomra

„Készüljenek a miskolciak, mert a legjobb Anna and the Barbies-t kapják, a kipihentet, az új albummal érkező tinédzsert.”

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. február 01. szombat 12:59
„Egy mozi van a fejemben, csak meg kell vágni. Néha kiveszek egy-egy epizódot, és megcsináltatom a fiúkkal. (…) ebből soha nem lesz hiány, csak győzzük erővel” – nyilatkozta portálunknak Pásztor Anna. Az Anna and the Barbies énekesnője volt már táncos, színésznő, koreográfus, dalszövegíró, zsűri tehetségkutatóban, és mindezek mellett édesanya is. A zenekar február 14-én érkezik Miskolcra, a Kocsonyafesztiválra. Pásztor Annával beszélgettünk.

minap.hu: Mi volt a legextrémebb ötleted, amire már a fiúk is azt mondták: „ne Anna, ezt azért már ne”?

Pásztor Anna: Hirtelen egy lemezborító ötlete jutott először eszembe. Azt szerettem volna, ha mindenki meztelenül egymásra fekszik, és lelocsolnak minket mésszel. A mésszel még nem is lett volna baj, igazából a meztelenséggel sem, azzal volt a legnagyobb probléma, hogy ki fekszik alulra. Ezen jelentősen összevesztünk, hogy ki nagyobb, ki kisebb darab. Én mondtam, hogy rám csak egy ember feküdhet, annyit kibírok, legalább nem látszik a fenekem. De az egész zenekart amúgy is cipelem a hátamon, nem fogom most is. Úgyhogy az alsó három pozíción ment a küzdelem, senki sem akart legalulra feküdni, mert azt mondták, kinyomjuk a belüket is, úgyhogy itt elbukott az egész sztori. Ez azért egy elég meredek dolog volt.

Aztán most lehetőségünk lenne kimenni Afrikába, és a fél zenekar be van tojva – végülis teljesen jogosan, mert polgárháború van ott. De kimehetnénk zenélni, miközben lövöldöznek körülöttünk. Az összes többi nagyon meredek dolgot, mind megcsináltattam velük. Már meg sem lepődnek. Volt, hogy a mészárszéken adtunk koncertet, meg sajtótájékoztatót, volt, hogy fejjel lefelé lógtam a cirkuszban, és felgyújtottak, amíg a zenekar alattam játszott, volt mikor elefántot engedtek a színpadra – de ezeket mind szépen veszi a banda.

minap.hu: … és hogy pattannak ki ilyen dolgok a fejedből?

P.A.: Ó, hát egy mozi van az én fejemben, csak meg kell vágni. Néha kiveszek egy-egy epizódot, aztán ami nagyon jónak tűnik, azt megcsináltatom velük. Úgyhogy ebben soha nem lesz hiány, csak győzzük erővel. Pontosan látom, hogy minek, hogyan kellene történnie – így volt ez a Nemzeti Színházban is, november 23-án. Itt mutattunk be egy darabot Indián címmel, ami egy tematikus Anna and the Barbies előadás volt, de részt vett benne kórus, vonós négyes, táncosok és színészek is. Szóval egy picit hippin csinálom a dolgokat, meg rock and rollba nyomulok, de a végeredmény mindig rendben van.

minap.hu: Sokszor mondják rád, hogy igazi energiabomba vagy, egy vadóc énekesnő. Azt olvastam, te erről úgy nyilatkoztál, hogy örülsz annak, ha ilyen címkéket ragasztanak rád, mert ez azt jelenti, értenek téged. Valóban értik Pásztor Annát az emberek?

P.A.: Én ezt csak remélni tudom. Nyilván címkék mindig voltak, és lesznek is. Ezek azért jók, mert ez azt jelenti, hogy tudomást vettek rólam. Nem is annyira biztos, hogy értenek, de szeretnének elhelyezni valahol. Sokáig a zenekart sem tudták zeneileg hova tenni, de aztán végre jött a rock és lett egy címkénk. Én voltam már Lady Gaga-tól kezdve, a nemzet női csótányán át, Gwen Stefani is, tehát mindenféle jelzőt kaptam már. Mindnek örültem, mert ez azt jelentette, hogy próbáltak valamivel azonosítani, és keresték a Pásztor Annát. Nyilván, amikor az emberből már címke lesz, tehát, amikor másokra mondják azt, hogy olyan, mint Pásztor Anna, az már azért egy elég magas szint. Annyira aranyos, amikor látom, hogy kisgyerekek farsangkor Pásztor Annának öltöznek be, szoktam ilyen képeket kapni, és ez nagyon megtisztelő számomra. Úgyhogy nem tudom, hogy értenek-e. De nagyon sok embernek van már valamelyik testrészére tetoválva dalszövegünk, ami nagyon nagy felelősség számunkra, tehát nagyon meg kell gondolnunk, hogy mi az, amit átadunk nekik.

minap.hu: Milyen terveitek vannak most, merre tart a zenekar?

P.A.: Nagyon örül a zenekar, hogy idáig eljutott, borzasztóan boldogok vagyunk. Megígértem a fiúknak, hogy idén semmi hacacáré nem lesz, bár az Indiánnal megyünk turnézni ősszel. Előtte lesz egy fejvesztett masírozás a nyárban, ami a fesztiválszezont jelenti. Készülnek az új dalok, és lesz egy csomó külföldi állomás is. Kárpát-medencei turné, megyünk Nyugat-Európába, és lehet, hogy még egy Afrikát is lenyomunk a fiúk torkán.

minap.hu: Hozzánk pedig érkeztek a Kocsonyafesztiválra február 14-én. Mit üzennél a miskolciaknak?

P.A.: Készüljenek fel ránk nagyon, mert ki vagyunk éheztetve. Ez a zenekar már akkor is nagyon várja, hogy játsszon, amikor az előző héten már három, négy koncertet lenyomott. De, amikor ilyen 4-6 heteket kihagyunk, akkor valami hihetetlen hiszti van. Tehát olyan szinten fogják harapni ott a levegőt, mint a kisgyerek, aki nem kapott tortát. Készüljenek a miskolciak, mert a legjobb Anna and the Barbies-t kapják, a kipihentet, és az új albummal érkező tinédzsert.

Köszönjük!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!